Data actualizării:
Data publicării:

Kovesi, lovitură dublă. Chirieac: Extrem de puține persoane au avut acest curaj

Autor: Bianca Ştefan | Categorie: Politica
WhatsApp
Kovesi
Kovesi

Laura Codruța Kovesi a primit o dublă lovitură marți, 19 februarie. Fosta șefă a DNA a pierdut, astăzi, lupta cu Mihaela Iorga Moraru și tot în această zi, i-a fost respinsă cea de-a doua cerere de recuzare a Adinei Florea, din dosarul în care Kovesi este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul.

Întrebat cum vede dorința de recuzare a procurorului care instrumentează dosarul în condițiile în care însăși Laura Codruța Kovesi spunea că trebuie să avem încredere în justiție, Bogdan Chirieac susține că era evident că aceasta cerere să fie respinsă, iar fosta șefă a DNA este prima care a dat dovadă că nu are nicio încredere în justiție.

''E prima care a dat dovadă că nu are nicio încredere în justiție fiind alături de noi, în tabăra noastră, că nici noi nu avem încredere în justiție. Avem încredere în unele persoane care fac justiție, dar în sistem nu, sistemul acesta îngrozitor care a zdrobit vieți, care a zdrobit o țară. Doamna Kovesi, după cum arată și dânsa, cunoscând sistemul acesta hâd, că nu are încredere în justiție, apelează din plin la tot felul de chichițe mediatice ori avocățești. Treaba cu recuzarea procurorului a fost respinsă pentru că acest lucru s-a întâmplat mereu cu recuzarea procurorului șef de secție. Aici a durat patru zile până când a fost respinsă recuzarea, a afirmat Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, de la România TV.

Secția de investigare a magistraților se află în subordinea Parchetului General, unde a lucrat și Laura Codruța Kovesi, cu atât mai mult ar fi trebuit să aibă încredere în desfășurarea anchetei, a adăugat Cristina Herea.

Nu, nu poate să aibă încredere în ea fiindcă această secție este singura unde procurorii sunt numiți direct de CSM. Nu este niciun amestec politic, în speță al șefului statului subteran, care este, de drept, în România, președintele. Este de la președintele Traian Băsescu, iar lucrul acesta l-a moștenit și domnul Iohannis, care, în opinia mea, nu a abuzat de maniera abominabilă și condamnabilă în care a făcut Băsescu abuzuri în acest sistem. În această secție, așa cum ar trebui să fie în toate secțiile, dacă mă întrebați, procurorii ar trebui puși în plenul CSM, că de aceea este CSM și garantul independenței justiției, a adăugat Bogdan Chirieac.

Lupta cu Mihaela Iorga Moraru, pierdută

 

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, marţi, anularea ordinului semnat de Laura Codruţa Kovesi prin s-a dispus revocarea Mihaielei Iorga Moraru din funcţia de procuror DNA, însă judecătorii nu au fost de acord cu plata unor daune morale.

Referitor la doamna procuror Iorga Moraru, cea care a instrumentat între multe altele dosarul Microsoft, era evident că i s-a inventat un dosar politic, la comandă, făcut de unitatea de elită de la Ploiești pentru simpla vină de a o înfrunta pe doamna Kovesi. Extrem de puțini procurori și extrem de puține persoane au avut acest curaj. Mihaela Iorga Moraru, procuror DNA, de frunte, aproape o legendă acolo, a fost aruncată imediat afară, lăsată fără slujbă și cu dosar penal. După plecarea doamnei Kovesi, instanțele au judecat drept și i-au dat dreptate doamnei Moraru. Sunt câteva mici victorii ale justiției împotriva statului subteran. Cu o floare nu se face primăvară, dar măcar a apărut floarea în deșertul înghețat al justiției din România, a spus analistul politic.

Vezi și: Kovesi, două lovituri în cazuri diferite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel