Urmărește emisiunea live
Klaus Iohannis, plan urgent pentru următoarea perioadă din cauza pandemiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Klaus Iohannis / Foto: Presidency.ro
Klaus Iohannis / Foto: Presidency.ro
Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut noi anunțuri de interes general, de la Palatul Cotroceni, miercuri.

„Am avut în ultimele zile o serie întreagă de discuții foarte importante și foarte bune cu premierul, cu miniștri din guvern, pentru a lămuri câteva chestiuni și pentru a găsi soluții, soluții pentru România, soluții pentru români. Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine, rapid și bine gândit proiecte pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, unde putem să obținem fonduri europene semnificative. Avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro care pot fi folosiți pentru a pune la punct lucrurile, la noi în țară, pentru a ieși cu bine din pandemie și din criza economică”, a transmis Klaus Iohannis, într-o declarație de presă de la Cotroceni.

„Sunt oportunități uriașe și vrem să le folosim. Vrem să folosim acești bani pe mai multe paliere și vreau să menționez doar câteva care au fost tema discuțiilor din ultimele zile”, a continuat președintele.

Investiții în Sănătate

„Este, după părerea mea, nevoie de investiții semnificative în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică din România. Dacă ne gândim doar la tragicele accidente care au avut loc în ultimele luni, așa ceva nu are voie să se mai întâmple. Este nevoie de investiții importante în spitale noi, în spitalele existente pentru a le moderniza, în sistemele din spitalele existente pentru a le face mai sigure”, a mai spus Klaus Iohannis. „Fiindcă vorbim de zona de Sănătate, dați-mi voie să fac o remarcă și despre campania de vaccinare care merge foarte bine. Suntem, în continuare, în topul european la toți parametrii și vom avea în zilele acestea deja persoana numărul un milion vaccinată”.

VEZI ȘI: Bilanțul deceselor de la „Balș”.

Zona locurilor de muncă, foarte importantă

„Foarte mulți români și-au pierdut deja locul de muncă din cauza pandemiei sau a crizei economice generate de pandemie. Unii, din păcate, sunt și acum în pericol în continuare să-și piardă locul de muncă. Este vital pentru noi toți să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă, încurajăm antreprenorii să creeze locuri de muncă pentru românii loviți de pandemie”, a adăugat Iohannis.

VEZI ȘI: Sute de mii de locuri de muncă, pierdute în România în 2020.

Investiții în școli

„Sistemul românesc de învățământ are nevoie de foarte mulți bani dacă ne gândim doar la siguranța elevilor. Este nevoie și aici de foarte multe investiții pentru a nu avea incendii, accidente în școli, pentru a avea școli autorizate, pentru a avea elemente simple să eliminăm încălzirea pe lemne, toaletele din spatele curților.

Pe de altă parte, avem nevoie de materiale didactice moderne, avem nevoie de școli noi, avem nevoie de școli verzi, școli care sunt exemple pentru alții cum putem să ne imlicăm pentru mediu”, a ținut să transmită președintele României.

Tranziția către verde

„În fine, o temă pe care am mai menționat-o și am să o mai repet: avem nevoie de programe serioase, sustenabile, pentru mediu, pentru un mediu sănătos, chestiuni care se pot face fără complicații imense. De exemplu, programe de împădurire care pot fi puse în operă practic începând deja din anul acesta”, a continuat Iohannis.

„Aceste teme ne preocupă și, până în aprilie, vom avea un plan național corect și care va fi depus la Comisia Europeană. Imediat după ce se primesc toate aprobările necesare, vom începe implementarea în spitale, în școli, în locuri de muncă și pentru mediu. Vom avea în cadrul acestui plan și multe alte zone care sunt extrem de importante pentru români”, a încheiat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel