Klaus Iohannis face noi ANUNȚURI - 31 martie. Declarațiile momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Klaus Iohannis a avut astăzi o ședință importantă împreună cu primul ministru, dar și cu alți oficiali, în care au discutat despre gestionarea pandemiei de COVID-19. 

În urma ședinței, preşedintele Klaus Iohannis a susținut, la ora 15:00, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni. 

Președintele a avut o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea pandemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

DC News vă prezintă mai jos principalele declarații ale președintelui Klaus Iohannis: 

- Încep cu un gând bun și o încurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o măsură de încarantinare. Această măsură a fost necesară și luată la timp. 

- Dragi suceveni, nu sunteți singuri. Suntem cu toții în gând alături de voi. 

- Vom avea grijă ca ceea ce va avea nevoie municipiul Suceava să și ajungă acolo. 

- Respectați măsurile de distanțare socială pentru a vă proteja și pentru a îngrădi răspândirea virusului. Suntem alături de voi. 

- Un gând bun pentru întreg personalul medical: știm că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie. Noi toți românii ne uităm la voi cu speranță, cu încredere. Sunteți linia de apărare. Știu că nu este simplu și știu că vor veni zile și mai grele. 

- Noi vom face tot ce putem pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie. 

- Am încheiat o întâlnire de lucru. Am discutat evident situația din Suceava și toți suntem conștienți de seriozitatea pasului care s-a făcut.

- Vreau să vă asigur că noi ne facem treaba. 

- Au început să sosească de pe peste tot materiale de protecție și vor ajunge în cel mai scurt timp în spitale. De asemenea, am solicitat să se facă peste tot în spitale instructajul personalului. 

- Autoritățile își fac treaba și vă rog pe toți să ne facem fiecare treaba așa cum se cuvine, iar fiecare român să respecte normele de igienă și de distanțare socială. 

- Am discutat pe larg măsurile de protecție socială ce se impun în această perioadă. Am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile vulnerabile. 

- Împreună vom trece peste această perioadă grea.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel