Kim Jong Un vrea ca ţara să fie pregătită pentru dialog, dar şi pentru confruntare cu SUA
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 18 iun, 07:09
WhatsApp
Kim Jong Un
Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a declarat că ţara sa ar trebui să se pregătească atât pentru 'dialog cât şi pentru confruntare' cu SUA sub conducerea preşedintelui Joe Biden, a informat vineri agenţia oficială de ştiri KCNA, transmite AFP.

Kim Jong Un 'a subliniat necesitatea pregătirii atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare, în special de a fi pe deplin pregătiţi pentru confruntare', într-un discurs despre strategia sa faţă de Washington, pronunţat la o şedinţă plenară a Comitetului central al partidului.

Liderul nord-coreean a cerut o reacţie rapidă în faţa unei situaţii care evoluează rapid şi o concentrare a eforturilor asupra capacităţii de a ţine sub un control stabil situaţia din peninsula coreeană. Preşedintele Joe Biden, a cărui 'politică ostilă' este denunţată de regimul de la Phenian, nu exclude posibilitatea de a se întâlni la un moment dat cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, dar subliniază că nu va face acest lucru fără angajamente clare din partea acestuia.

Vezi și: Joe Biden crede că a marcat puncte împotriva Chinei şi intenţionează să se vadă cu omologul chinez

În mai, preşedintele american a criticat abordarea predecesorului său Donald Trump, care s-a întâlnit de două ori cu liderul nord-coreean în Singapore şi apoi la Hanoi, fără a obţine rezultate tangibile. 'Nu îi voi oferi o recunoaştere internaţională' fără compensaţii, a insistat Biden. Liderul american a declarat că nu îşi face iluzii cu privire la dificultatea de a convinge Coreea de Nord să renunţe la arsenalul său nuclear, după o întâlnire la Casa Albă cu omologul sud-coreean Moon Jae-in.

'Nu ne facem iluzii cu privire la dificultate, absolut niciuna. Ultimele patru administraţii nu au atins obiectivul. Este un obiectiv incredibil de dificil', a declarat Biden reporterilor, anunţând că a numit un diplomat cu experienţă, Sung Kim, drept emisar special pentru Phenian. Negocierile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord s-au întrerupt după eşecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump şi Kim Jong Un, care a avut loc la Hanoi în 2019, potrivit Agerpres.

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro