Data publicării:

Kievul susține că blocada fermierilor polonezi este o „amenințare la adresa securității” Ucrainei

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Ucraina numește blocada de la frontiera cu Polonia drept o „amenințare pentru securitate”.

Ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, a numit luni blocada fermierilor polonezi a graniței dintre cele două țări drept o „amenințare la adresa securității” Ucrainei, scrie Le Figaro.

„Blocarea frontierei constituie o amenințare directă la adresa securității unei țări care se apără. Astfel de acțiuni au un impact negativ asupra confruntării noastre cu inamicul comun numit Rusia”, a scris Koubrakov pe Facebook. Potrivit ministerului, șase puncte de control sunt blocate în prezent pe partea poloneză a graniței.

„Cea mai critică situație este la punctul de control Yagodyn-Dorohusk”, unde traficul de camioane s-a oprit complet.

Mărfurile umanitare, perisabile și combustibilul sunt blocate, a declarat ministrul adjunct al Infrastructurii Serguii Derkatch.

Potrivit lui Michal Derus, purtătorul de cuvânt al Camerei de Administrare Fiscală din Lublin (estul Poloniei), „aproximativ 600 de camioane așteaptă în prezent să părăsească Polonia” la punctul de trecere a frontierei Dorohusk, iar „timpul estimat de așteptare pentru plecarea acestui număr de camioane este aproximativ 232 de ore”, a declarat el pentru AFP.

„Niciun camion nu a intrat în Polonia (din Ucraina). Prin urmare, trebuie să presupunem că este un blocaj total”, a spus el.

Ministerul Infrastructurii din Ucraina a denunțat și blocarea autobuzelor de pasageri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel