KFC, PizzaHut şi Taco Bell. Restaurantele renunţă la paiele din plastic din 1 apilie 2019
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
kfc
kfc
Toate restaurantele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell din România vor renunţa la paiele din plastic, începând cu 1 aprilie 2019, a anunţat Sphera Franchise Group, care deţine companiile ce operează în sistem de franciză brandurile acestor restaurante. 

Procesul va începe în unităţile KFC, iar până la finalul anului 2019, toate paiele din plastic din restaurantele deţinute de Sphera vor fi înlocuite. "Plasticul de unică folosinţă reprezintă una dintre cauzele majore care generează deşeuri în oceane, iar paiele din plastic ocupă un loc fruntaş în această categorie. Datele publice ne spun că, în fiecare minut, o tonă de articole din plastic de unică folosinţă ajunge în oceane.

Pentru a conduce la soluţionarea acestei probleme, Parlamentul European a votat, recent, interzicerea obiectelor din plastic, inclusiv a paielor. În ultima perioadă, Sphera a investigat această iniţiativă, iar compania a realizat şi adoptat, intern, planul pentru eliminarea paielor din plastic din toate restaurantele pe care le operează în România, începând cu aprilie 2019", se arată într-un comunicat al Sphera Franchise Group. 

Se urmăreşte înlocuirea paielor de plastic şi în Republica Moldova

De asemenea, Sphera urmăreşte înlocuirea paielor din plastic şi în Moldova, în vara anului 2019, urmând să demareze proiectul împreună cu Yum ! Brands Inc. şi în Italia, o piaţă cu francizori multipli, astfel încât să ajungă la uniformizare. 

"Această schimbare presupune o investiţie semnificativă prin care se asigură faptul că viitoarele paie din hârtie sunt produse din păduri administrate în mod sustenabil. Compania îşi propune să acţioneze ca un cetăţean responsabil şi să vină în sprijinul societăţii pentru adresarea problemelor de mediu, în general, iar în acest caz, specific, să contribuie la limitarea impactului pe care îl are plasticul de unică folosinţă în contamintarea oceanelor", spun reprezentanţii companiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel