Kazandibi, prăjitura turcească demențială. Rețeta de weekend super simplă și de efect
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: captura video YouTube Traditionelles Türkisches Essen mit Katja
Sursa foto: captura video YouTube Traditionelles Türkisches Essen mit Katja
Ai încercat vreodată desertul Kazandibi? Este o prăjitură turcească delicioasă și foarte ușor de praparat. Iată rețeta...

Ingrediente

- 1 linguriță de unt
- 3 linguri de zahăr
- 85 g făină
- 45 g făină de porumb
- 950 ml lapte
- 200 g zahăr
- 3 lingurițe esență de vanilie
- scorțișoară (opțional)

Cum se prepară

Preîncălzește cuptorul. Unge o tavă cu unt (poate fi una de chec sau de prăjitură, nu contează). Presară un strat subțire dar compact de zahăr deasupra (cele 3 linguri). Dă tava la cuptor până zahărul prinde o ușoară culoare de caramel, potrivit retete.unica.ro.

Între timp, într-o cratiță care nu lipește combină făina cu făina de porumb și laptele, amestecând din când în când cu o lingură de lemn să nu se lipească. La foc mediu pentru aproximativ 10 minute sau până când obții o cremă omogenizată. Adaugă apoi restul de zahăr, amestecând bine de tot. Dă de pe foc. Adaugă vanilia, amestecă bine.

Toarnă compoziția în tavă și dă la cuptorul încins, pentru 15-20 minute. Las-o să stea un pic la răcit (cel mai bine faci asta dacă pui tava cu totul într-un vas cu apă rece) și apoi scoate desertul pe farfurie, răsturnându-l cu fundul în sus. Opțional, poți presăra scorțișoară pe deasupra.

Vezi și: Pandișpan cu zmeură și frișcă. Rețeta rapidă, perfectă pentru weekend

BONUS: Mic dejun turcesc.

Ingrediente

- 2 cartofi

- 2 roșii

- un ardei gras

- mărar - după gust

- 5 ouă

- 50 ml de ulei

- 100 ml de lapte

- o linguriță de sare

- o linguriță de praf de copt

- 200-250 g de făină

-100 g de brânză topită

- cașcaval, după gust

Cum se prepară

Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați cartofii tăiați în cuburi foarte mici și mărarul mărunțit, potrivit retete-usoare.eu. Adăugați roșiile și ardeiul tăiate în cubulețe. Adăugați uleiul și laptele. Amestecați foarte bine.

Adăugați făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați până le veți încorpora complet în compoziție. Transferați compoziția rezultată într-o tavă adâncă. Răspândiți-o uniform. Așezați brânza topită tăiată în cuburi pe suprafața ei, scufundându-le parțial în ea.

Presărați cașcaval ras pe viitorul deliciu. Coaceți-l timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Tăiați-l în bucățele și serviți-l.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel