Ingrediente
- 1 linguriță de unt
- 3 linguri de zahăr
- 85 g făină
- 45 g făină de porumb
- 950 ml lapte
- 200 g zahăr
- 3 lingurițe esență de vanilie
- scorțișoară (opțional)
Cum se prepară
Preîncălzește cuptorul. Unge o tavă cu unt (poate fi una de chec sau de prăjitură, nu contează). Presară un strat subțire dar compact de zahăr deasupra (cele 3 linguri). Dă tava la cuptor până zahărul prinde o ușoară culoare de caramel, potrivit retete.unica.ro.
Între timp, într-o cratiță care nu lipește combină făina cu făina de porumb și laptele, amestecând din când în când cu o lingură de lemn să nu se lipească. La foc mediu pentru aproximativ 10 minute sau până când obții o cremă omogenizată. Adaugă apoi restul de zahăr, amestecând bine de tot. Dă de pe foc. Adaugă vanilia, amestecă bine.
Toarnă compoziția în tavă și dă la cuptorul încins, pentru 15-20 minute. Las-o să stea un pic la răcit (cel mai bine faci asta dacă pui tava cu totul într-un vas cu apă rece) și apoi scoate desertul pe farfurie, răsturnându-l cu fundul în sus. Opțional, poți presăra scorțișoară pe deasupra.
Vezi și: Pandișpan cu zmeură și frișcă. Rețeta rapidă, perfectă pentru weekend
BONUS: Mic dejun turcesc.
Ingrediente
- 2 cartofi
- 2 roșii
- un ardei gras
- mărar - după gust
- 5 ouă
- 50 ml de ulei
- 100 ml de lapte
- o linguriță de sare
- o linguriță de praf de copt
- 200-250 g de făină
-100 g de brânză topită
- cașcaval, după gust
Cum se prepară
Spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați cartofii tăiați în cuburi foarte mici și mărarul mărunțit, potrivit retete-usoare.eu. Adăugați roșiile și ardeiul tăiate în cubulețe. Adăugați uleiul și laptele. Amestecați foarte bine.
Adăugați făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecați până le veți încorpora complet în compoziție. Transferați compoziția rezultată într-o tavă adâncă. Răspândiți-o uniform. Așezați brânza topită tăiată în cuburi pe suprafața ei, scufundându-le parțial în ea.
Presărați cașcaval ras pe viitorul deliciu. Coaceți-l timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Tăiați-l în bucățele și serviți-l.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Pască pufoasă fără aluat
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță