Kaspersky: 70% dintre internauți se tem de compromiterea conturilor online
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
70% dintre utilizatorii de Internet, la nivel global, se tem de compromiterea conturilor deținute în mediul online, potrivit unui studiu de specialitate, citat de Kaspersky Lab.

Următoarele două motive de îngrijorare vizează tot conturile online, respectiv programele malware care fură parole (69%) și riscurile asociate conturilor care includ informații financiare (65%).

Potrivit cercetării, jumătate dintre cei chestionați au declarat că tipul de date ce ar putea fi accesate de infractorii cibernetici îl reprezintă propriile parole. În plus, aproape un sfert dintre respondenți (24%) s-au arătat îngrijorați de faptul că pozele și materialele video personale ar putea intra în posesia hackerilor.

De asemenea, 18% dintre utilizatori s-au confruntat cu tentative de hacking din partea infractorilor cibernetici asupra conturilor personale online, acestea fiind compromise prin simpla ghicire a parolei, respectiv în 40% dintre cazuri.

Kaspersky Lab a prezentat o nouă versiune a soluției freemium Kaspersky Password Manager, care oferă acces de la distanță la parole, prin intermediul paginii personale de pe portalul My Kaspersky, verificarea automată a parolelor introduse, control vocal și alte caracteristici utile. Prin intermediul noii aplicații, utilizatorii au acces de la distanță la propriile parole, prin intermediul paginii lor de pe portalul My Kaspersky, în cazul în care aplicația nu poate fi instalată sau e nevoie să se introducă parola de pe dispozitivul altcuiva.

Kaspersky Lab este o companie globală de securitate cibernetică, fondată în anul 1997.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel