Data publicării:

Kamala Harris își alege partenerul de campanie: Startul unui turneu crucial prin statele cheie

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Vicepreședintele Kamala Harris este așteptată să-și anunțe partenerul de campanie până marți, după ce a intervievat cei mai importanți candidați la reședința sa din Washington în weekend, potrivit a două surse apropiate situației, potrivit Reuters.

Decizia lui Harris ar putea fi făcută publică oricând înainte de prima sa apariție alături de candidatul la funcția de vicepreședinte, marți, la Philadelphia. După acest anunț, cei doi vor începe un turneu național în mai multe state cheie, care ar putea decide rezultatul alegerilor, au spus sursele.

Harris și-a încheiat căutarea prin intervievarea a trei candidați principali - guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, senatorul american Mark Kelly din Arizona și guvernatorul statului Pennsylvania, Josh Shapiro - la reședința sa din Washington, duminică, conform surselor.

Vicepreședintele s-a întâlnit cu secretarul Transporturilor, Pete Buttigieg, timp de 90 de minute, vineri, și a discutat, de asemenea, cu alți candidați prin intermediul întâlnirilor virtuale. Printre alți candidați se numără guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, și guvernatorul statului Illinois, J.B. Pritzker. Căutarea unui partener de campanie a început în mod serios în urmă cu doar două săptămâni, la scurt timp după ce președintele Joe Biden s-a retras din cursa electorală și a susținut-o pe Harris pentru a-l înlocui.

Alegerea unui partener de campanie este una dintre cele mai importante decizii din cariera politică a lui Harris, pe măsură ce își construiește rapid o campanie pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în alegerile din 5 noiembrie. Lista scurtă a lui Harris include bărbați albi care au demonstrat că pot câștiga voturi în rândul alegătorilor din mediul rural, al celor albi și independenți.

Pe parcursul weekendului, Harris s-a întâlnit cu echipa sa de verificare, inclusiv cu fostul procuror general Eric Holder, a cărui firmă de avocatură, Covington & Burling LLP, a examinat finanțele și trecutul potențialilor parteneri de campanie. Holder și echipa sa au făcut prezentări detaliate despre fiecare finalist, conform mai multor surse familiare cu procesul. Harris ia această decizie împreună cu soțul ei, Doug Emhoff, cumnatul Tony West și un cerc restrâns de consilieri, au adăugat sursele.

Candidații vor fi informați luni seara sau marți dimineața dacă au fost aleși, conform surselor. Echipa de campanie a lui Harris pregătește, de asemenea, un anunț pe rețelele de socializare cu cei doi candidați, au declarat oficialii campaniei pentru sursa citată.

Șapte orașe în cinci zile

În turneul său prin statele cheie, Harris și noul său partener de campanie vor vizita șapte orașe în cinci zile: Philadelphia - Pennsylvania; Eau Claire - Wisconsin; Detroit - Michigan; Durham - Carolina de Nord; Savannah - Georgia; Phoenix - Arizona; și Las Vegas - Nevada, a declarat un oficial al campaniei care a dorit să rămână anonim.

Cei doi vor organiza mitinguri în fiecare locație de pe traseu, care vor include campusuri universitare, universități istorice afro-americane, săli sindicale și restaurante, a spus oficialul. Candidatul republican la funcția de vicepreședinte, JD Vance, va face, de asemenea, o oprire de campanie în South Philadelphia, marți.

În weekend, campania lui Harris a lansat un program pentru a convinge alegătorii republicani să o sprijine pe democrată, prezentând susțineri din partea unor republicani, inclusiv foști oficiali ai Casei Albe sub Trump, Stephanie Grisham și Olivia Troye.

Programul - numit Republicans for Harris - va organiza evenimente de lansare în statele cheie Arizona, Carolina de Nord și Pennsylvania, luni. Reprezentanții republicani vor apărea la evenimentele conduse de Harris și partenerul său de campanie, încă neanunțat, și vor combina eforturile de organizare pe teren cu campanii media plătite pentru a ajunge la alegătorii republicani.

Între timp, Harris a obținut luni un alt sprijin sindical, cu un sindicat al lucrătorilor din domeniul ospitalității care a lăudat-o pentru lunga sa activitate în sprijinul muncitorilor sindicalizați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel