”Justiția” lui Băsescu, demascată din interior. Republica procurorilor - confirmarea unui ministru
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu_morar
basescu_morar

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a făcut o declarație care a trecut neobservată și a cărei gravitate nu a conștientizat-o. El a mărturisit ce se întâmplă cu cei care se împotrivesc regimului Băsescu sau, mai precis, procurorilor pe care se bazează puterea acestuia.  Predoiu a dezvăluit de unde ”i s-a tras” lui Tudor Chiuariu debarcarea din funcția de ministru al Justiției. În 2007, Chiuariu a vrut să revoce din funcție un procuror. Într-o lună de zile nu mai era ministru. La Realitatea Tv, în emisiunea ”Jocuri de Putere”, cu Rareș Bogdan, Predoiu a dat de înțeles că procurorul era Daniel Morar.  De fapt, ministrul Chiuariu încercase, conform prerogativelor legale să revoce alt procuror, dar afirmația este mai mult decât elocventă pentru a arăta ce soartă au cei care irită ”sistemul”.

Cătălin Predoiu a fost întrebat, miercuri seara, la emisiunea ”Jocuri de putere” de la Realitatea Tv, dacă președintele Traian Băsescu a dat dispoziții șefilor Parchetului General și DNA. ”Nu cred. Eu am lucrat și cu Codruța Kovesi și cu Daniel Morar. Și unul și altul sunt genul de oameni care, dacă puneai mâna pe telefon și ziceai vreau asta și cealaltă, a doua zi erau în CSM. Morar, dacă nu vă amintiți bine, a determinat căderea unui ministru. De-acolo s-a tras lui Chiuariu. S-a dus într-o noapte la minister, a făcut o cerere de revocare, s-a dus a doua zi cu ea la CSM, peste o lună nu mai era ministru, pentru că sistemul a reacționat”, a spus Cătălin Predoiu.

Tudor Chiuariu susține că nu a cerut niciodată revocarea lui Daniel Morar, ci a lui Doru Țuluș, șeful secției a II-a de la DNA.

De unde ”i s-a tras” lui Tudor Chiuariu

Procurorii sunt în subordinea ministerului Justiției, prin urmare acesta îi poate revoca pe ”avocații statului”, așa cum însuși Cătălin Predoiu i-a numit. Din afirmația prim-vicelui PDL se poate înțelege că Tudor Chiuariu a incomodat când a încercat să revoce un procuror, iar asta a dus în final la debarcarea lui. Chiuariu a demisionat pe 10 decembrie 2007, după ce DNA a dispus punerea sa sub urmărire penală în dosarul ”Poșta Română”. Președintele Traian Băsescu i-a cerut atunci premierului Călin Popescu Tăriceanu remanierea lui Chiuariu. Așadar, Băsescu a sprijinit dorința ”sistemului” despre care vorbește Cătălin Predoiu și care a dus la eliminarea de pe scena politică a unui ministru incomod.

De remarcat că judecătorii au rămas independenți, iar Instanța Supremă l-a achitat pe Tudor Chiuariu pe 27 noiembrie 2012, din lipsă de probe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel