Jurma: În această săptămâna vom depăși pragul de 100.000 de cazuri noi. Fundul prăpastiei, în 4 săptămâni
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 04 oct 2021, 17:24
WhatsApp
Dr. Octavina Jurma: În această săptămâna vom depăși pragul de 100.000 de cazuri noi / Foto: Pixabay
Dr. Octavina Jurma: În această săptămâna vom depăși pragul de 100.000 de cazuri noi / Foto: Pixabay
Cercetătorul Octavian Jurma susține că în această săptămâna vom depăși pragul de 100.000 de cazuri noi.

Medicul Octavian Jurma vine cu un scenariu sumbru pentru România. Potrivit acestuia, vom depăși pragul de 100.000 de cazuri noi pe săptămână.

"În această săptămâna vom depăși pragul de 100.000 de cazuri noi pe săptămâna. Aproape dublu față de recordul de 58.364 infectări pe săptămâna atins în valul 2 în noiembrie 2020.", a scris Octavian Jurma pe pagina sa de Facebook.

Octavian Jurma, despre vârful valului 4

Octavian Jurma susține că vârful valului 4 ar putea fi atins în doar câteva săptămâni.

"La 100.000 de cazuri pe săptămâna și o rată de detecției de 5:1, România acumulează de azi încolo 50.,000 (jumătate de milion de cazuri reale săptămânal). În acest ritm vom ajunge la fundul prăpastiei (vârful valului) în 4 săptămâni (+/- 2). Pare puțin timp, dar observați că e timp suficient că să mai dublăm de două ori rată de infectare și trecem de 20.,000 de infectări pe săptămâna. Unde este vârful depinde acum doar de câți de mulți oameni de pot infectă într-o evoluție nestânjenită. România este o țară mare și chiar dacă doar 5 milioane de oameni (25% din populație) sunt susceptibili la infectare, tot e nevoie de 1 milion de cazuri confirmate în valul 4. Dacă însă 50% e disponibilă, atunci numărul de cazuri se poate dublă și vârful ar putea fi atins doar în 6 săptămâni. Pur și simplu nu avem de unde să știm unde este fundul abisului până când căderea nu se va opri.

Probabil că mai avem doar o săptămâna, maxim două, pentru a putea să mai salvăm ceva, dacă se mai poate salva ceva. Odată atins însă vârful vom avea nevoie de aproximativ același drum parcurs în revers. Mai mult de jumătate din cazurile unui val și peste 50% din cazurile grave și decese se acumulează în faza descendența. De aceea politică de imunizare de turmă adoptată de guvernul nostru este o aberația monstruoasă situată undeva între eugenie și genocid.", a mai scris medicul.

Jurma: Pentru PNL moțiunea de cenzură și demiterea guvernului ar fi o binecuvântare

Octavian Jurma mai spune că nimeni dintre cei aflați la guvernare nu se mai gândește la pandemia COVID, fiind concentrați pe moțiunea de cenzură.

"Evident, cu moțiunea de cenzură la colț, nimeni se mai gândește acum în partide la prăpastia spre care se îndreaptă țară. Țara este fără cineva la cârma. Toți sunt focalizați să se omoare unii pe alții în Parlament, tot ce auzim la televizor și în media sunt acuzații, nimeni nu prezintă soluții. De fapt, pentru PNL moțiunea de cenzură și demiterea guvernului în acest moment ar fi o binecuvântare pentru că le poate permite să dea vină pe USR, PSD și AUR.", conchide medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?