Judecătoarea Mihaela Neacşa susţine că l-a arestat pe Nicolescu ca să dea un exemplu şi să nu supere ...alţi inculpaţi
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Constantin Nicolescu
Constantin Nicolescu

Instanța din Pitești a publicat motivarea deciziei de arestare a șefului CJ Argeș, Constantin Nicolescu. Hotărârea judecătoarei Mihaela Neacșa nu dă detalii despre faptele antisociale pe care le-ar fi putut face Nicolescu, dacă era judecat în libertate, ci are mai degrabă o dimensiune moralizatoare, dar și de PR.

”Nu putem face abstracție de nemulțumirea pe care ar trezi-o în rândul persoanelor oneste, care apelează cu buna credință la serviciile autorităților publice, lipsa de reacție a organelor judiciare sesizate cu săvârșirea unor fapte de natura, gravitatea și amploarea celor mai sus prezentate, mai ales că măsura arestării preventive nu exclude o doză semnificativă de exemplaritate”, arată Hotnews. Judecătoarea a mai adugat:”În același sens apreciem ca o gravitate deosebită, susceptibilă în a susține arestarea preventivă, o are și ultima faptă imputată inculpatului prin actul de acuzare, referitoare la instigarea unui primar în scopul neîndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu, faptă despre care cercetările penale efectuate până în prezent au concluzionat că ar fi fost săvârșită în cursul lunii iunie 2009.

Totodată, nu este de neglijat nemulțumirea pe care ar crea-o lăsarea în libertate a inculpatului în rândul celor față de care s-a luat deja o astfel de masura preventivă, chiar și pentru fapte de o gravitate mai redusă, ceea ce ar compromite ideea de dreptate , de combatere a fenomenului infracțional”.

Din datele existente până în prezent nu rezultă de ce s-a dispus abia în 2011 arestarea preventivă când ”ultima faptă  imputabilă” datează din iunie 2009. Juriștii consultați de De Ce News susțin că, potrivit reglementărilor europene, pedepsele nu pot să aibă caracter exemplar, ci trebuie să răspundă faptelor individuale. Această pretenție de exemplaritate este frecvent imputată  instanțelor românești de CEDO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel