Jucătorul ceh de fotbal, Jakub Jankto, mărturisește că este gay: „Nu vreau să mai ascund asta”. Clubul Sparta Praga: „Ai susținerea noastră”
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
foto ilustrativ: Pexels
foto ilustrativ: Pexels
Jakub Jankto, internaționalul Cehiei și mijlocașul celor de la Getafe, împrumutat la Sparta Praga, a mărturisit că este gay.   

Tânărul de 27 de ani este cel mai important fotbalist actual care a ieșit public să mărturisească asta, după ce Josh Cavallo de la Adelaide United și Jake Daniels de la Blackpool și-au dezvăluit sexualitatea în 2021, respectiv 2022, scrie The Guardian.

„Bună, sunt Jakub Jankto”, a spus el într-un videoclip publicat pe Twitter. „Ca toți ceilalți, am punctele mele forte, am slăbiciunile mele; Am o familie, am prietenii mei.

Am o meserie, pe care o fac cât pot de bine, de ani de zile, cu seriozitate, profesionalism și pasiune. Ca toți ceilalți, vreau și eu să-mi trăiesc viața în libertate, fără frici, fără prejudecăți, fără violență, dar cu dragoste.

Sunt homosexual și nu mai vreau ascund asta.”

Sparta Praga a lansat o declarație în sprijinul deciziei lui Jankto de a ieși public: „Jakub a vorbit deschis despre orientarea sa sexuală cu clubul în urmă cu ceva timp. Orice altceva are legătură cu viața lui personală. Fără alte comentarii. Fără întrebări. Ai sprijinul nostru. Trăiește-ți viața, Jakub. Altceva nu contează."

Contul oficial de Twitter al Premier League a răspuns la mesajul lui Jankto postând: „Suntem cu tine, Jakub. Fotbalul este pentru toată lumea”, în timp ce Fifpro, uniunea globală pentru jucători, a postat pe Twitter „Trăiește-ți viața, Jakub. Mândru!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel