Jojo, un cerșetor român, a devenit erou în Franța pentru a doua oară
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de StockSnap de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de StockSnap de la Pixabay
Ion-Nelu Gioroiu, cunoscut sub numele Jojo, a devenit erou în Franța pentru a doua oară în doar câteva luni.

Jojo, un cerșetor român, a devenit erou în Franța pentru a doua oară în doar câteva luni. Dacă anul trecut şi-a donat toţi banii făcuți din cerșetorie celor care au avut de suferit de pe urma inundaților masive din Franţa, de această dată, bărbatul a imobilizat un hoț care i-a furat telefonul unei femei, scrie BZI.

Bărbatul s-a remarcat în toamna anului trecut, când o furtună puternică a lovit Coasta de Azur. Mai mulți oameni și-au pierdut viața, iar altora le-au fost inundate casele. Locuitorii s-au ajutat între ei și au strâns bani pentru cei aflați în nevoie. Jojo, din puținele sale economii, a donat la rândul său 150 de euro pentru sinistrați. Gestul i-a fost răsplătit de primarul orașului.

La câteva luni distanță, Jojo a făcut o altă faptă nobilă. Bărbatul a imobilizat un hoț care i-a furat telefonul unei femei. Astfel, a devenit de două ori erou în Franța.

Ambasadorul României în Franța: Jojo e un super-erou 

 

Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, a împărtășit povestea cu final fericit pe contul său de Facebook.

„Gestul e remarcat de cineva, ajunge în presa locală, primarul îl apreciază și îi oferă lui Jojo de lucru; agent de curățenie al orașului. Un final frumos…dar povestea continuă: ieri după amiază, Jojo vede că un hoț tocmai furase telefonul unei doamne, care era atentă la un bebeluș de câteva luni. Nu ezită, fuge după hoț, îl prinde, și după o scurtă încăierare, recuperează telefonul. Îl restituie doamnei și pleacă.

Dar cineva îl recunoaște pe Jojo și azi avem din nou un articol în ziarul local. Iar revista presei se încheie optimist (cum nu se prea întâmplă des în această perioadă): Jojo, un erou discret, un super-erou, un om care nu are mai nimic, dar dă totul celorlalți”, a scris Luca Niculescu pe Facebook.

Sursă: BZI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel