Data actualizării:
Data publicării:

Joe Biden nu renunță la cursa pentru Casa Albă, în ciuda tuturor democraților care i-au cerut retragerea

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Joe Biden
Sursa foto: Facebook Joe Biden
Joe Biden a declarat luni că va continua să participe la cursa prezidențială. El și-a exprimat încrederea că alegătorii îl doresc în continuare în poziția de candidat al Partidului Democrat.

"Nu plec nicăieri", a spus președintele Biden în emisiunea Morning Joe de la postul de televiziune MSNBC. El i-a încurajat pe toți cei care vor ca el să se retragă să candideze împotriva sa la Convenția Națională Democrată din august.

Interviul a fost încă o încercare a lui Joe Biden de a-și reface imaginea după dezbaterea eșuată din 27 iunie cu Donald Trump, dezbatere care a stârnit îndoieli privind capacitatea sa mentală.

Biden și-a arătat nemulțumirea față de ceea ce el consideră a fi o încercare din partea "elitelor" de a-l împinge să se retragă din cursa prezidențială împotriva lui Trump, pe care l-a învins în 2020. Următoarele alegeri vor avea loc pe 5 noiembrie.

"Nu-mi pasă ce cred aceste nume mari"

În momentul în care Mika Brzezinski, una dintre gazdele emisiunii, a enumerat o serie de publicații importante și de experți care îi solicitaseră să se retragă, președintele Statelor Unite a refuzat să răspundă întrebării.

"Nu-mi pasă ce cred aceste nume mari", a spus el.

"Concluzia este că nu plec nicăieri. Nu plec nicăieri. Nu aş candida dacă nu aş crede absolut că sunt cel mai bun candidat pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2024", a completat Joe Biden.

De asemenea, într-o scrisoare trimisă luni aleșilor democrați din Congres, el i-a îndemnat să se solidarizeze în jurul candidaturii sale, care a fost afectată de dezbaterea împotriva lui Donald Trump.

"În ciuda speculaţiilor din presă şi din alte părţi, sunt ferm hotărât să rămân în cursă. Orice lipsă de discernământ cu privire la sarcina care ne aşteaptă nu ar face decât să-l ajute pe Trump", a mai scris preşedintele american pe X, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel