Data publicării:

JO 2012: După spadă, badmintonul declanșează un nou scandal la Londra

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Federația Mondială de Badminton acuză  opt jucătoare feminine asiatice de neglijență sportivă, după ce miercuri, patru echipe olimpice de dublu au încercat să “arunce” meciuri pentru a-și asigura o tragere la sorți favorabilă în continuarea turneului, conform Reuters. 

Perechile au fost acuzate … că ‘nu au vrut deliberat să câștige meciurile’ și că “s-au comportat într-o manieră care a fost clar abuzivă și dăunătoare sportului’,” a delcarat federația. Impactul scandalului e amplificat și de statutul sportiv al celor implicate. Acestea sunt campioanele mondiale chineze Wang Xiaoli și Yu Yang, indonezienele Gresyia Polii și Meiliana Jauhari și încă două perechi sud-coreene .

            Spectatorii de pe arena britanica Wembley au amendat sportivele în timpul meciului prin strigăte de nemulțumire, în timp ce jucătoarele greșeau intenționat lovituri. Delegația sportivă chineză consideră incidentul echipelor feminine de dublu  badminton foarte serios, conform agenției de știri Xinhua. “China se opune oiricărui comportament care contravene spiritului sau moralității sportive pentru orice motiv și sub orice formă”, mai adaugă raportul agenției.

            Scandalul în care sunt implicate jucătoarele feminine de badminton este al doilea ca amploare, primul fiind semifinala probei de spadă, unde sud coreeana Shin A-Lam, a pierdut confruntarea cu Britta Heideman, după ce arbitrii au omologat patru atacuri petrecute în timp ce cronometrul era închis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel