JO 2012: Bolt despre Carl Lewis: Nu am respect pentru el
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bolt dc
bolt dc

Usain Bolt a declarat la conferința de presă de miercuri desfășurată după cursa de 200 m masculin, că nu are respect pentru fostul campion olimpic Carl Lewis

La puțin timp după ce a câștigat aurul olimpic la proba de 200 m masculin, Usain Bolt a declarat că ”și-a pierdut orice urmă de respect” pentru legendarul atlet Carl Lewis, după ce acesta a spus că jamaicanii au parte de controale antidoping mai lejere decât alte țări, informează Huffingtonpost. Fără să facă acuzații directe, fostul campion olimpic la 100 și 200 m, Carl Lewis, care a fost desemnat atletul secolului în 1999 de către Federația Internațională de Atletism (IAAF), s-a declarat nemulțumit că în anii precedenți, sportivii din Jamaica nu au avut parte de controale antidoping atât de stricte pe cât ar fi trebuit. Comentariile lui Lewis au stârnit o reacție fermă din partea lui Bolt, imediat după ce a câștigat pentru prima a doua în istorie medalia olimpică de aur la 200 m. Niciun alt atlet nu a reușit această performanță, deși Lewis a câștigat evenimentul în 1984 și a terminat al doilea în 1988.

”O să zic ceva ce o să stârnească controverse acum. Nu am respect pentru Carl Lewis,” a spus Bolt. ”Afirmațiile pe care le face despre alergători sunt degradante pentru ceilalți sportivi. Cred că își dorește doar atenție, dat fiind că nu vorbește nimeni despre el,” a mai adăugat jamaicanul. ”M-a întristat foarte tare când am aflat ieri ce a declarat. A fost deranjant. Mi-am pierdut orice urmă de respect pentru el. Orice urmă,” a precizat medaliatul olimpic de la Londra. Întrebat care dintre comentarii l-a iritat cel mai tare, Bolt a răspuns: ”Tot ce era legat de droguri. M-a deranjat tare că a spus asta în calitate de atlet retras.”

Carl Lewis a pus problema procedurii antidoping în ceea ce-i privește pe jamaicani. După olimpiada de la Beijing din 2008 Lewis a declarat: ”Țări precum Jamaica nu au un program anume, deci pot trece luni fără să fie efectuate teste. Nu spun că ar fi luat cineva ceva, dar toată lumea trebuie să fie la același nivel.” Bolt a declarat că el și ceilalți atleți jamaicani se antrenează foarte mult și a garantat pentru corectitudinea colegilor săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel