Ingrediente
1,5 kg carne de porc
2 kg ceapă
1 kg castraveţi acri
foi de dafin
bulion
Cum se prepară Jarcovia
Speli carnea şi o tai în bucăţi nu prea mici, potrivite, şi o undeşti în ulei. Ceapa, de asemenea, o cureţi şi o tai solzişori şi o undeşti în ulei. Castraveţii îi tai în rondele şi îi pui în apă rece, la desărat. într-o tigaie de vreo 5 kg pui un rând de ceapă, un rând de castraveţi, 1 rând de carne şi iar repeţi, potrivit restaurantedelux.ro.
Deasupra trebuie să fie ceapă. Pui dafin între rânduri, după aceea adaugi apă cât cuprinde şi o pui la fiert la foc mic. Din când în când o controlezi. Dacă nu este fiartă carnea, mai adaugi un pic de apă. Trebuie să scadă până rămâne uleiul deasupra. Bulionul se pune când este aproape gata. Apoi, guşti de sare, dacă mai trebuie, mai adaugi. Ţine cont că, deja, castraveţi sunt un pic săraţi.
Vezi și: Tort pentru "Valentine's Day". Rețeta specială de Ziua Îndrăgostiților
BONUS: Ciorba de varză lipovenească
Ingrediente pentru 10 porţii:
- varză dulce-o jumătate dintr-o bucată
- ceapă (trei bucăţi)-500 de grame
- morcovi (două bucăţi)-250 de grame
- ardei capia roşu (o bucată) -150 de grame
- ardei gras verde (o bucată sau două) -200 de grame
- sfeclă roşie - o bucată
- țelină (o bucată) - 200 de grame
- pătrunjel-o legătură
- cimbru - o crenguţă
- sare, piper, după gust
- pastă de tomate - două, trei linguri
- borş -un litru
- ardei iute - o bucată
Vezi și: Gogoși de post. Ies pufoase și foarte aromate. Rețeta este simplă
Cum se prepară
Legumele vor fi tăiate în fâşii cât mai subţiri, cu excepţia morcovului, pe care îl vom tăia rondele.
"Tăierea lor cât mai subţire va facilita fierberea. Primele puse la fiert vor fi rădăcinoasele. Dintre ele, sfecla roşie dă preparatului o dulceaţă deosebită şi o culoare aparte, iar după 15 minute vom adăuga pasta de tomate", explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, potrivit adevarul.ro.
După 20 - 30 de minute, vom pune şi varza la fiert, acrim preparatul cu borş, adăugăm sare şi piper după gust, iar apoi cimbru şi pătrunjel.
Vezi și: Ciorbă de burtă. Rețeta tradițional românească
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Jupiter intră în Gemeni, pe 26 mai. Daniela Simulescu: Beneficii pentru patru zodii
- De ce vin cetățeni din SUA și Europa să muncească în România. Chestorul Liviu Bute: ”Trebuie să o spun și eu, pentru că tot s-au vehiculat aceste informații”
- BANCUL ZILEI: Scrisoare de la o mamă, pentru fiica ei
- MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria
- Trecerea de pietoni care se ridică dacă depășești viteza. Titi Aur: Îți sar dinții, dar parcă s-a mers puțin prea departe / video
- Cum am ajuns să spunem "mulțumesc" în limba română. Originile cuvântului: O poveste cu două laturi
- Patru bărci de mare viteză au intrat direct într-o colonie de pelicani din Delta Dunării / video
- Răspuns pentru cei care spun că Rusia avea dreptul să preia Crimeea pentru că a fost teritoriul ei. Istoricul Mihail Dobre, explicații / video
- Cum ar putea fi opriți profesorii care încearcă să recupereze materia prin meditații. Conf. univ. dr. Firuța Tacea: Trebuie să existe la nivel local / video
- Ne îndreptăm spre un dezastru financiar, avertizează prof. Coșea. Atenționare pentru români: Urmează ”mama tuturor crizelor”