James Blunt susţine că a împiedicat declanșarea celui de-al treilea Război Mondial, în Kosovo
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
James Blunt
James Blunt

Cântărețul James Blunt susține că a împiedicat izbucnirea celui de-al treilea Război Mondial, în urmă cu 11 ani, când lupta în Kosovo.

Blunt povestește că, în anul 1999, coloana NATO pe care o conducea a primit un ordin de a anihilia 200 de ruși. Deși ordinul a venit de la comandatul suprem, acestan a refuzat să-l execute și astfel a riscat o condamnare din partea Curții Marțiale.

"Am refuzat ordinul. Am fost foarte clar în legătură cu asta. Sunt unele lucruri despre care ştii că sunt corecte şi altele despre care ştii cu siguranţă că sunt greşite. Acest simţ al moralităţii este foarte înrădăcinat în conştiinţa soldaţilor britanici", a spus James Blunt.

Cântărețul nu a fost singurul care a gândit bine în acel moment. Mike Jackson, comandantul forțelor britanice, l-a susținut pe Blunt zicând : ”Nu-i voi lăsa pe oamenii mei să înceapă cel de al treilea Război Mondial.”

James Blunt, care a scris piesa "No Bravery" în timp ce lupta în Kosovo, spune că a fost profund afectat de experienţele din război.

"Războiul este un lucru absolut îngrozitor. Nu vreau să descriu lucrurile pe care le-am văzut acolo", a declarat vedeta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel