Ivan Hasek preia conducerea echipei naționale a Cehiei înaintea Euro 2024
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Federația Cehă de Fotbal a confirmat joi că Ivan Hasek va fi noul selecționer al Cehiei, urmând să conducă echipa națională în cadrul turneului Euro 2024.

La vârsta de 60 de ani, Hasek va fi responsabil pentru pregătirea și coordonarea echipei, aceasta fiind repartizată în Grupa F alături de echipe puternice precum Portugalia, Turcia și o națională venită din play-off.

Ivan Hasek preia acest rol în locul lui Jaroslav Silhavy, care și-a încheiat mandatul la conducerea echipei naționale la finalul lunii noiembrie, după ultimul meci de calificare la Euro.

Fost internațional ceh, Hasek a reprezentat echipa națională de 56 de ori în perioada 1984-1994. De asemenea, acesta nu este la prima sa experiență în postura de selecționer; în 2009, când a fost președinte al Federației Cehe de Fotbal, a asumat funcția de antrenor pentru 5 meciuri, până la încheierea preliminariilor Cupei Mondiale din 2010.

După acea perioadă, Hasek a activat ca antrenor în mai multe țări din Africa, Asia și Orientul Mijlociu. În trecut, el a fost și selecționerul naționalei Libanului, obținând doar două victorii din cele 12 meciuri disputate între 2021 și 2022.

Desemnarea lui Ivan Hasek reprezintă o nouă direcție pentru echipa națională a Cehiei și se așteaptă ca experiența și cunoștințele sale extinse să contribuie la pregătirea și performanța optimă a echipei în competițiile internaționale viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel