Ivan a supărat-o pe Hăineală. Șefa CSM reclamă ”atacuri nefondate” asupra justiției
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oana hăineală decee
oana hăineală decee

Declarațiile purtătorului de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan - potrivit cărora Oana Hăineală merge la Bruxelles pentru a crea o imagine negativă României - au deranjat-o pe șefa CSM, care reclamă atacuri nefondate asupra justiției.

Într-un comunicat de presă transmis de Oana Hăineală, care prezintă antetul instituției pe care o conduce, se arată că spusele lui Cătălin Ivan reprezintă acuzații grave și nefondate. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii îi cere social-democratului să-și retragă public declarațiile.

Prezentăm în continuare conținutul comunicatului de presă emis de Oana Schmidt Hăineală, potrivit luju.ro.

“Urmare a declarației domnului Cătalin Ivan, europarlamentar și purtător de cuvânt al PSD, în cadrul ediției din 31 ianuarie a.c. a emisiunii Realitatea la raport, difuzate de către postul de televiziune RealitateaTV - potrivit căreia "Instituțiile statului ar trebui să își facă datoria pentru că sunt mulți oficiali, persoane importante din România care dețin anumite funcții, care merg la Bruxelles tocmai pentru a crea această imagine negativă a României. Acești oameni gen Monica Macovei, doamna Hăineală și încă câțiva merg acolo tocmai pentru a face rău României" - se impun următoarele

PRECIZĂRI:

1. Afirmația domnului Cătalin Ivan, reprezintă o acuzație publică extrem de gravă și total nefondată. În absența unor probe de necontestat, aceasta reprezintă un atac nepermis și nejustificat la adresa instituției Consiliului Superior al Magistraturii și a reprezentanților săi.

2. A transforma dezbaterile televizate și articolele de presă în procese de intenție sau platforme de denigrare și defăimare a unor reprezentanți ai sistemului judiciar, reprezintă, în primul rând o agresiune asupra societății, a cărei încredere în justiție reprezintă vector de progres și modernitate. Acest lucru face întradevăr „rău României”, mai ales când vine din partea unor aleși ai poporului sau sunt purtătorii de mesaj al unui partid politic.

3. Toate întrevederile conducerii Consiliului Superior al Magistraturii cu reprezentanți ai Comisiei Europene s-au circumscris cadrului oficial de colaborare, în contextul implicării instituționale directe în Mecanismul de Cooperare și Verificare și au vizat, strict, atribuțiile, competentele și responsabilităților Consiliului în gestionarea acestui mecanism.

5. Susținerile publice ale domnului Ivan nu pot fi justificate de nici una dintre calitățile oficiale ale domniei sale și, în absența unor dovezi certe, solicit retractarea publică a acestora. - Procuror Oana Andrea Schmidt HĂINEALA, presedintele CSM”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel