Iulian Chifu, fost consilier prezidențial, surprins de un bombardament al rușilor în Kiev - Video în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Iulian Chifu
Foto: Facebook Iulian Chifu
Iulian Chifu, fost consilier prezidențial, a fost surprins de un bombardament al rușilor în Kiev.

Fostul consilier prezidențial Iulian Chifu a fost surprins, joi, de un bombardament al rușilor în Kiev. El a făcut acest anunț pe pagina sa de Facebook, postând și un videoclip cu buncărul în care se adăpostea. Se pare că fostul consilier prezidențial participa în acel moment Forumul de Securitate de la Kiev, alături de alți oficiali, în momentul în care rușii au lansat un atac cu rachete Iskander și drone Shaheed.

"Sunt la Kiev și așa arată adăpostul, iată zona de paturi, aici este o zonă unde stăm la povești și, sigur, totul se află într-un garaj, iar în spate este și o cameră unde se va desfășura conferința. Cam așa arată un adăpost noaptea la 03:30", a spus Iulian Chifu într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

Într-o altă postare, Iulian Chifu a arătat mai multe fotografii de la conferința organizată în adăpost.

Sirenele au răsunat joi la primele ore ale dimineții, urmate de explozii, în timp ce capitala Ucrainei a fost atacată de ruși cu rachete balistice. Jurnaliștii Kyiv Post din oraș au auzit răspunsul apărării antiaeriene și mai multe explozii aeriene înainte de răsăritul soarelui. Cel puțin 10 persoane au fost rănite în atacul cu rachete rusești de azi dimineață asupra Kievului; doi dintre ei au fost internați în spital, spune primarul Vitali Klitschko.

Rusia folosește în mod regulat vehicule de atac aeriene fără pilot, sisteme de rachete cu lansare multiplă și rachete hipersonice și balistice asupra țintelor civile ucrainene, în special în regiunile de graniță Sumi, Harkov, Donețk și Lugansk.

În ciuda multiplelor dovezi vizuale, Moscova încă neagă că și-a folosit armele pentru a viza zonele civile. La începutul zilei, Kyiv Post a raportat că trei civili au fost uciși în bombardament și că cinci au fost răniți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel