Italia se pregătește de proteste
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Italia înăsprește condițiile de obținere a certificatului verde, în încercarea de a determina persoanele care au peste 40 de ani să-și facă a treia doză de vaccin fără să piardă timp. Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Italia înăsprește condițiile de obținere a certificatului verde, în încercarea de a determina persoanele care au peste 40 de ani să-și facă a treia doză de vaccin fără să piardă timp. Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Italia se pregătește pentru proteste, în condițiile în care, de vineri, lucrătorii vor trebui să prezinte un permis de sănătate pentru coronavirus înainte de a intra la muncă, scrie The Guardian.

Cei care nu respectă regulile riscă să fie suspendați fără plată sau să primească o amendă de până la 1.500 de euro. Angajatorii riscă amenzi dacă nu verifică personalul.

Mai mult de 80% din populația cu vârsta de peste 12 ani din Italia a fost vaccinată de două ori, iar majoritatea italienilor au acceptat cu ușurință permisul verde, care este necesar și pentru a lua masa în restaurante, pentru a intra în muzee, teatre și cinematografe, precum și pentru a fi folosit în avioane și trenuri.

Cu toate acestea, protestele față de regula privind locul de muncă au luat amploare în ultimele săptămâni, iar o demonstrație din Roma, la sfârșitul săptămânii trecute, a devenit violentă.

Motivele care stau la baza impunerii permisului verde al Italiei se referă la creșterea numărului de vaccinări și limitarea infecțiilor.

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia depășește 80 la sută

Rata de vaccinare a românilor care trăiesc în Italia este similară cu cea a populației din această țară și a depășit 80 la sută, a anunțat joi CNCAV.

Organizarea campaniilor de vaccinare din România și Italia a fost tema unei întâlniri în sistem de videoconferință, organizată joi, la care au participat coordonatorii campaniilor din cele două țări.

Potrivit unui comunicat al CNCAV, prezentarea cât mai clară a datelor epidemiologice, științifice și a beneficiilor vaccinării, raportate la reducerea numărului de infectări, spitalizări și decese cauzate de COVID-19, au fost principale repere care au contribuit la creșterea încrederii populației italiene în actul medical și susținerea ritmului de vaccinare.

„Rata de vaccinare în rândul comunităților românilor din Italia este similară cu cea a populației din această țară și atinge, la acest moment, un procent de peste 80%”, se precizează în comunicatul citat.

VEZI ȘI: Cseke Attila, informațiile momentului despre subiectele ”carantină în București - Ilfov” și ”certificat verde în magazine”

VEZI ȘI: Rate la apartament sau chirie? Câciu, REGULA de AUR despre credite și păstrarea economiilor în perioada următoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel