Italia prelungeşte starea de urgenţă până în 2021!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Italia prelungeşte starea de urgenţă până în 2021!

Italia prelungeşte starea de urgenţă până pe 31 ianuarie 2021. Parlamentul a aprobat miercuri solicitarea Guvernului ceea ce înseamnă că vor fi păstrate toate restricțiile în vigoare. De asemenea, parlamentarii italieni ar putea adopta noi măsuri anti-Covid.

Parlamentul italian a aprobat cu majoritate de voturi prelungirea stării de urgenţă până la 31 ianuarie 2021, așa cum a solicitat premierul Giuseppe Conte. Cerinţa a fost aprobată cu 253 de voturi pentru şi cinci împotrivă. Opoziţia nu a votat.

Prelungirea stării de urgenţă înseamnă că toate restricţiile sanitare impuse de Italia până la momentul actual rămân în vigoare. În acelaşi timp, reconfirmă premierului puterea de a emana decrete fără alte dezbateri şi aprobări în Parlament. Tot în timpul stării de urgenţă, Guvernul poate continua programele de subvenţionare a activităţilor comerciale afectate de pandemie atât din bugetul naţional cât şi din finanţările europene.

În paralel, Italia se pregătește să impună noi măsuri anti-Covid

Pentru că țara înregistrează o creştere zilnică a cazurilor de coronavirus, noile restricţii se vor concentra pe comportamentul individual. Purtarea măştii pe stradă va fi obligatorie în toată Italia. Nerespectarea restricţiilor va fi pedepsită cu amenzi de la 400 până 1.000 de euro, iar telemunca este și va fi încurajată dar acolo unde nu este posibilă, protocoalele de siguranţă sanitară trebuie respectate cu rigiditate.

Cinematografele, teatrele şi sălile de concert vor rămâne deschise dar nu vor găzdui mai mult de 200 de persoane în interior şi 1.000 în exterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel