Italia: Guvernul Conte supraviețuiește votului în Parlament. Rezultat final în Senat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Giuseppe Conte, în fața Senatului
Giuseppe Conte, în fața Senatului
Italia se află în plină criză politică, după ce formațiunea Italia Viva a părăsit coaliția guvernamentală, provocând astfel audierea premierului Giuseppe Conte în Parlament.

Actualizare 23:34: 156 pentru guvern, 140 împotriva guvernului, 16 abțineri.

Conform corriere.it, Conte a trecut testul inițial din Camera Deputaților și acum este în fața Senatului. 40 de minute a vorbit premierul italian, precizând că: „Dacă cifrele nu sunt bune, guvernul merge acasă, nu mai continuăm”. Totuși, în cazul unui vot pozitiv, acesta spune că „vom lucra pentru a ne întări echipa guvernamentală” și că va veni cu un pact pentru finalul mandatului prezentei legislaturi.

Italia Viva, formațiunea retrasă din coaliție și responsabilă de criza guvernamentală de pe final de mandat, a transmis că se va abține de la vot. „În ciuda tuturor neadevărurilor spuse de premier, votul nostru va fi de abținere”, s-a auzit din partea reprezentanților partidului.

La finalul discursurilor din Senat, președintele Elisabetta Castellati a inițiat votul de încredere pentru guvernul lui Conte, începând cu litera P, extrasă întâmplător. Rezultatul votului este așteptat la ora 23:30 a României.

Sursele politice spun că formațiunea Italia Viva profită de sistemul de „a doua strigare”, abținându-se în primă instanță și decizând ce vot să dea după ce majoritate senatorilor s-ar fi pronunțat deja într-o direcție sau cealaltă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel