Italia. Expoziție de cămăși tradiționale românești la Torino
Autor: Claudia Calotă | Publicat pe: 22 noi 2022, 22:21
WhatsApp
Consulatul General al României la Torino va găzdui o expoziție cu cămăși tradiționale românești, cusute de Narcisa Razma Apostol.  

Românii care locuiesc în nord-vestul Italiei vor putea vizita expoziția "RĂDĂCINI", în cadrul căreia vor fi expuse cămăși tradiționale românești autentice, cusute de Narcisa Razma Apostol. Expoziția se va desfășura luni, 28 noiembrie, sediul Consulatului General al României la Torino, pe via Ancona nr. 7. 

2. -imagine fara descriere- (unknown-3_82179100.jpg)

"Cu prilejul apropierii Zilei Naționale a României, luni, 28 noiembrie, de la ora 9:00 la 15:00, sediul oficiului consular va găzdui, în spațiul destinat publicului, expoziția cu cămăși tradiționale românești autentice, cusute de Narcisa Razma Apostol.

Organizată de școala de dansuri tradiționale Grupul Vatra din Torino, expoziția "RĂDĂCINI" își propune să celebreze istoria cămășii tradiționale, cămașa românească fiind recunoscută drept un simbol viu ce reprezintă cultură română pe plan internațional", este anunțul Consulatului.

Vezi și:

Românii din Asti, festival folcloric de Ziua Națională a României: „Este foarte important pentru comunitate să își mențină identitatea și rădăcinile“

Cu ocazia Zilei Naționale a României, comunitatea românilor din Asti organizează un festival folcloric în Parcul Borbore.

Cu ocazia Zilei Naționale a României, care se sărbătorește la 1 Decembrie, dată la care s-a semnat unirea tuturor provinciilor românești în 1918, comunitatea românească din Asti va organiza de asemenea un moment de sărbătoare.

Duminică, 27 noiembrie 2022, de la ora 15.00, în Parcul Borbore din Asti va avea loc un flash-mob cu dansuri tradiționale românești.

„Având în vedere că avem o comunitate mare de români în Asti și provincie, am luat inițiativa de a organiza acest eveniment pentru a da posibilitatea conaționalilor de a sărbători Ziua Națională a României,împreună. Este foarte important pentru comunitate să își mențină identitatea și rădăcinile culturale“, a declarat, pentru Știri Diaspora, organizatoarea evenimentului, Narcisa Lungu.

Vezi aici programul complet al evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?