Italia ar putea deveni prima țară din UE care va produce vaccinul rusesc Sputnik V
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 09 Martie 2021, 10:13
WhatsApp
Italia ar putea deveni prima țară din UE care va produce vaccinul rusesc Sputnik V  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Italia ar putea deveni prima țară din Uniunea Europeană care va produce vaccinul Sputnik V.

Italia ar putea deveni prima țară din UE care va produce vaccinul rusesc Sputnik V. Până în prezent, doar Ungaria și Slovacia au permis utilizarea vaccinului Sputnik V în UE, notează  pravda.com.ua, cu referire la agenția italiană AGI. Un acord privind producerea acestui vaccin în Italia a fost semnat de compania elvețiană Adienne Pharma & Biotech și Fondul rus de investiții directe (RDIF), care deține o licență pentru vaccinul Sputnik V.

Compania elvețiană intenționează să producă vaccinul anti-Covid rusesc la două fabrici, în Lombardia și în centrul Italiei, fiind disponibilă să furnizeze în perioada iulie 2021 - ianuarie 2022 aproximativ 10 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului. Potrivti unui comunicat al Camerei de comerț Italia–Rusia, la etapa actuală Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a început evaluarea vaccinului rus Sputnik V.

”Parteneriatul va permite ca producția vaccinului rusesc să înceapă în iulie 2021 și va contribui la crearea de noi locuri de muncă în Italia, care va controla întregul proces de producție”, se specifică în comunicatul Camerei de Comerț, potrivit Bucpress.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro