ISU, anunț alarmant: Nu putem garanta siguranţa cetăţenilor din zona Eroilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Constructorul Magistralei 5 de metrou a dat un răspuns șocant la o întrebare cheie, după ce s-a surpat carosabilul pe Bd. Eroilor. În zonă au început evacuările de imobile, iar traficul, vital pentru un cartier cu 250.000 de locuitori, nu este reluat. Mai grav, nu se știe când se va putea circula pe Bd. Eroilor. Reprezentanții constructorului au spus că nu pot preciza dacă este o problemă punctuală, sau una mai amplă, în subteran. Lucrările, finanțate și cu fonduri europene, trebuia să se încheie în 2013. Nu se știe când se va circula pe Magistrala 5.

În zona Eroilor unde au apărut deformări în şosea din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou se află două blocuri, dar și mai multe case.

"Ca urmare a deformărilor apărute la carosabilul din zona staţiei de metrou Eroilor, unde se execută lucrări pentru extinderea magistralei, la faţa locului au fost trimise următoarele echipaje - Detaşamentul Special de Salvatori şi un echipaj SMURD. În apropierea zonei unde se observă denivelarea sunt două imobile de locuit", arată sursa citată de Mediafax, care precizează că în urma discuţiilor dintre reprezentanţii ISU şi constructor s-a stabilit că nu există "un risc iminent" pentru cele două blocuri.

În condiţiile în care reprezentanţii constructorului nu au putut preciza dacă este vorba despre o problemă punctuală sau despre una "mai amplă în subteran", nu se poate "garanta siguranţa locatarilor din zonă", mai menţionează ISU.

[citeste si]

Totodată, mai multe familii dintr-unul din cele două blocuri au ieşit speriate din locuinţe şi au cerut constructorului să le spună dacă sunt în pericol. În zona respectivă, pe lângă cele două blocuri, sunt construite şi mai multe case.

Duminica, incepand cu ora 10.00, la sediul Primariei Capitalei, este programata sa aiba loc o sedinta privind aceasta situatie, la care vor participa reprezentanti ai Metrorex, ai Politiei Rutiere, ISU si ai Inspectoratului de Stat in Constructii. La intalnire, la care a fost invitat si prefectul Capitalei, Paul Petrovan, vor fi discutate masurile de interventie pentru punerea in siguranta a zonei, precum si eventuale masuri de extindere a restrictiei de circulatie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel