Istoria cinematografiei în capodopere. Vîrstele peliculei. Vol. V
”Vîrstele peliculei” este primul proiect editorial apartinind unui autor roman inclus in lista celor mai bune carti de film, propusa editorilor europeni de un juriu international independent, cu sprijinul Federatiei Internationale a Criticilor de Film (FIPRESCI).
„Cei mai buni cronicari de film ai ultimilor 60 de ani se numesc D.I. Suchianu, Ecaterina Oproiu si Tudor Caranfil... In acest caz nu e de mirare ca regizorul tinar cu cele mai rasunatoare succese in momentul actual se numeste Nae Caranfil… Dovada ca ce naste din pisica…” (Fanus Neagu, Caiet-Jurnal, 29 ianuarie 2009, in Literatorul, nr. 144, mai 2011)
„Nu stiu daca tinerii se vor duce mai mult la cinema dupa ce au citit Virstele peliculei, fiindca la mall nu vor gasi nimic asemanator. Ramine cartea in sine, dincolo de cinema, dar fara sa-l tradeze. Ca sa parcurgem volumul lui Tudor Caranfil si sa ne placa, nu mai avem nevoie, neaparat, de cinema!” (Cristian Tudor Popescu)
„Cartile lui Tudor Caranfil? Am crescut si m-am format, ca spectator de cinema... educat, (si) cu ele. Virstele peliculei? Un roman-fluviu al cinematografiei mondiale. Daca ar trebui sa ramin pe o insula pustie (ferice vis!) si n-as avea voie sa iau cu mine nici un film, as lua Virstele peliculei scrise de Tudor Caranfil...” (Ioan-Pavel Azap)
„Secventele Virstelor lui Tudor Caranfil tind sa fixeze, in liniile nemiscatoare, dar pline de semnificatie ale efigiei, conturul unei lumi.” (Ioana Malin)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News