Israelul spune că Rusia va plăti prețul pentru susținerea Hamas: Armele israeliene ar putea ajunge la Armata Ucrainei
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Unul dintre oamenii din vârful administrației Israelului a subliniat că „Rusia va plăti pentru politicile sale din Europa și Orient”.

Amir Weitmann, șeful libertarian din partidul de guvernământ Likud al Israelului, a promis că "rușii vor plăti pentru susținerea dușmanilor Israelului" și că "Rusia susține oameni n*ziști care vor să comită genocid împotriva evreilor din Israel" într-un interviu acordat postului Russia Today.

Mai târziu, într-un interviu acordat publicației Kyiv Post, el a sugerat că israelienii vor asigura victoria Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, permițând armelor israeliene să ajungă în Armata Ucraineană după ce "și-au găsit propriile afaceri".

A propus ca Israelul să devină parte a Coaliției Vestice pentru a facilita acest lucru. A subliniat că Rusia va plăti pentru politicile sale în Ucraina și Orientul Mijlociu, la fel cum soldații lor sunt uciși de armele occidentale.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Middle East Monitor (@middleeastmonitor)

Grupul Wagner și Federația Rusă au colaborat de-a lungul anilor, iar conflictul din Gaza nu pare să facă excepție. Conform rapoartelor mass-mediei internaționale, în timp ce Grupul Wagner furnizează Hamas-ului logistică și expertiză militară, unele surse susțin că această grupare paramilitară ar fi instruit militanții Hamas pentru atacul asupra Israelului din data de 7 octombrie. În același timp, Federația Rusă investește activ milioane de dolari în gruparea considerată de Occident drept teroristă.

Metoda prin care Federația Rusă acționează nu este una convențională. Țara lui Putin utilizează tranzacții cu criptomonede pentru a alimenta mașinăria de război a Hamas-ului cu peste 93 de milioane de dolari. Toate acestea se realizează prin intermediul companiei rusești de schimb de criptomonede Garantex, conform informațiilor publicate de Wall Street Journal pe 13 octombrie.

Vezi și: Bombă pentru Rusia după ce a fost confirmat că finanțează Hamas. Moscova va deveni anexa economică a Chinei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel