Data publicării:

Israelul declară că soldații au găsit bunuri aparținând ostaticilor în orașul Khan Yunis din Gaza

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Descoperiri făcute în sudul Fâșiei Gaza în cadrul eforturilor de recuperare a ostaticilor din captivitatea Hamas. Armata confirmă că au fost exhumate mai multe cadavre dintr-un cimitir din Gaza pentru a căuta trupurile cetățenilor israelieni răpiți.

Operațiunea terestră a Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF) în Gaza continuă să furnizeze informații legate de israelienii ținuți captivi de către Hamas, cu rapoarte care indică găsirea unor obiecte în Khan Younis, în sudul Fâșiei Gaza, presupuse că ar fi aparținut ostaticilor.

Între timp, joi, IDF a confirmat că forțele sale au efectuat o căutare într-un cimitir din Gaza pentru trupurile ostaticilor. Mai multe cadavre exhumate din cimitir au fost transferate în Israel pentru examinare și identificare, notează ynetnews.

În răspuns la afirmațiile locuitorilor din Gaza privind profanarea unui cimitir într-un cartier din sudul Khan Younis, IDF a declarat: "[...] IDF desfășoară operațiuni precise de salvare a ostaticilor în locațiile specifice unde informațiile indică faptul că se pot afla trupurile ostaticilor. "Procesul de identificare a ostaticilor, desfășurat într-o locație sigură și alternativă, asigură condiții profesionale optime și respect față de cei decedați. Cadavrele care nu sunt identificate drept ale ostaticilor sunt returnate cu demnitate și respect."

Șeful purtătorilor de cuvânt ai IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat într-o conferință de presă săptămâna trecută că, în timpul operațiunii terestre din Khan Younis, a fost descoperit un tunel în care ostaticii au suferit condiții dificile. "Continuăm să acționăm hotărât atât deasupra, cât și dedesubtul solului din Khan Younis", a subliniat Hagari. "Forțele au identificat un tunel în care ostaticii erau ținuți în condiții dificile. Am adus jurnaliști internaționali pentru a expune crimele pe care Hamas le comite împotriva umanității."

Ultimele cuvinte ale ostaticilor ucişi din greşeală

Un câine de căutare al armatei israeliene a detectat apeluri de ajutor provenite de la cei trei ostatici din Fâșia Gaza, care, din nefericire, au fost confundați și împușcați mortal de către soldați israelieni cinci zile mai târziu, a informat un purtător de cuvânt al armatei, conform declarațiilor făcute joi și citate de Agerpres.

În cadrul unei operațiuni militare, câinele a fost direcționat către o clădire, fiind dotat cu o cameră de corp Go-Pro pentru a înregistra evenimentele. "Teroriştii au tras asupra câinelui, şi din acel punct, am auzit voci care, după analiza înregistrării, au fost recunoscute ca fiind vocile ostaticilor, toate trei foarte puternice", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei Daniel Hagari, potrivit unei transcrieri date publicităţii în cursul nopţii. Camera corporală a câinelui, care a fost ucis în operaţiune, a fost recuperată şi analizată abia marţi.

Clădirea se afla la numai circa un kilometru de locul unde ostaticii au fost împuşcaţi mai târziu. După ce a analizat înregistrarea camerei, armata israeliană crede că bărbaţii care îi ţineau ostatici pe cei trei israelieni au fost ucişi în timpul operaţiunii, ceea ce le-a permis acestora să fugă. Soldaţii israelieni i-au împuşcat accidental pe cei trei ostatici israelieni vineri la Shejaiya, în nordul Fâşiei Gaza. Cei trei erau pe jumătate dezbrăcaţi şi unul dintre ei ţinea un băţ pe care legase o cârpă albă. Armata a explicat ulterior că soldaţii israelieni au acţionat împotriva procedurilor în vigoare când au deschis focul asupra celor trei ostatici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel