Data publicării:

Israelul a folosit sistemul de apărare aeriană „Săgeata”, pentru prima dată după atacul Hamas

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Forțele israeliene au folosit, pentru prima dată după atacul Hamas din 7 octombrie, sistemul de apărare aeriană „Săgeata”.

Israelul a folosit sistemul său de apărare aeriană „Arrow”, pentru prima dată de când a început conflictul, pentru a intercepta o rachetă sol-sol trasă din zona Mării Roșii, a declarat armata țării, conform Sky News.

„Sistemele de detectare ale Forțelor Aeriene Israelului au urmărit traiectoria rachetei, care a fost interceptată cu succes de sistemul de apărare aeriană Arrow în momentul și locația optime”, au spus Forțele de Apărare Israelului (IDF).

Utilizarea sistemului vine după ce sirenele de raid aerian au sunat în orașul Eilat de la Marea Roșie, iar armata israeliană a declarat că a doborât o „țintă aeriană” care se apropia în această dimineață.

După un avertisment inițial cu privire la o posibilă „intruziune a aeronavei ostile”, IDF a spus că „sistemele sale au identificat o țintă aeriană care se apropie de teritoriul israelian” și că nu există amenințare sau risc pentru civili.

Săptămâna trecută, Israelul a acuzat mișcarea Houthi aliată cu Iranul că a trimis drone care au provocat explozii în două orașe egiptene de la Marea Roșie, spunând că acestea au fost destinate să lovească Israelul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel