Israelienii anunță construcția celei mai mari centrale fotovoltaice din România
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Compania de energie regenerabilă Nofar Energy a achiziționat un proiect solar de 73 MW în România, în scopul de a cumpăra, dezvolta și instala centrale solare și parcuri eoliene cu o capacitate totală de 1,5 GW în 2023.

Proiectul fotovoltaic de 73 MW se află în Slobozia, județul Giurgiu, și va fi gata de construcție în prima parte a anului 2023. Nofar Energy intenționează să-și mărească capacitatea până la 130 MWp, însă decizia finală va depinde de condițiile tehnice ale rețelei electrice din România, a informat presa locală.

Nofar Energy, cu sediul în Israel, are deja în portofoliu în România proiecte cu o capacitate de peste 600 MWp, dar intenționează să achiziționeze, să dezvolte și să construiască instalații solare fotovoltaice și parcuri eoliene cu o capacitate combinată de 1,5 GW, informează Balkan News Energy.

Nofar a asigurat 500 de milioane de euro pentru proiectele aflate deja în curs de desfășurare pentru următorii doi ani, dar are și fonduri suplimentare pentru noi tranzacții care includ achiziționarea de proiecte sau terenuri pentru instalarea acestora.

Compania intenționează să-și pună online portofoliul de 600 MWp în 2024-2025 și este aproape de a începe producția în parcul solar de 155 MW Rătești.

Favi Stelian, CEO Nofar Energy România, a declarat că proiectul Rătești este în stadiul final de construcție și că racordarea la rețea este așteptată în curând. Răteștiul reprezintă cea mai mare investiție în energie regenerabilă din România, a adăugat el.

Nofar, împreună cu partenerul său de proiect, este aproape de a începe construcția unei centrale solare Iepurești de 255 MW. Va fi cea mai mare centrală fotovoltaică din România, iar planul este să fie pusă în funcțiune până la sfârșitul anului 2023.

Nofar Energy desfășoară afaceri în Israel, Italia, Polonia, România, Spania, Marea Britanie și SUA. În prezent, are 827 MW de centrale solare online sau gata de conectare și proiecte de stocare cu o capacitate totală de 1.024 MW, potrivit site-ului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel