Isărescu: Băncile sunt suficient de inteligente ca să evite taxa pe tranzacţiile financiare propusă Comisia Europeană
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, este de părere că băncile sunt suficient de inteligente ca să evite tot felul de cerinţe şi taxe speciale, cum ar fi taxa pe tranzacţiile financiare propusă Comisia Europeană. Isărescu mai spune că o combinaţie între birocraţia de la Bruxelles şi birocraţia noastră, postcomunistă, poate să fie fatală dezvoltării acestei ţări.

isarescu„În general, băncile sunt suficient de inteligente ca să ştie să evite tot felul de cerinţe şi taxe din acestea speciale pe tranzacţii financiare, deci nu ar avea niciun rost. Este o opinie personală. Sigur că ne vom supune reglementărilor şi hotărârilor care se vor lua. Sperăm ca propunerea aceasta este bine elaborată, în condiţiile în care nu a ajuns la noi cu toate detaliile sale ca să o putem analiza. Nu ştiu cum este gândită să funcţioneze“, a spus Isărescu, potrivit realitatea.net.

Pe de altă parte, spune Isărescu, o combinaţie între birocraţia de la Bruxelles şi birocraţia noastră, postcomunistă, poate să fie fatală dezvoltării acestei ţări.

„Pentru a avea o creştere economică sustenabilă trebuie continuate reformele structurale pentru diminuarea, dacă nu eliminarea poverilor birocratice. Ştim ce înseamnă aceste poveri birocratice pentru mediul de afaceri şi ştim mai ales cât de dificilă este bătălia cu ele. Mai ştim, de asemenea, că o combinaţie între birocraţia de la Bruxelles şi birocraţia noastră, să o numesc post comunistă, poate să fie fatală dezvoltării acestei ţări", a declarat Mugur Isărescu, la conferinţa "Provocările creşterii economice în Uniunea Europeană. Reforme pentru viitorul Europei", la care a participat Vincent Cable, ministrul britanic pentru Afaceri şi Inovaţie.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anunţat, miercuri, oficial, în discursul despre starea Uniunii rostit în Parlamentul European, că executivul pe care îl conduce propune o taxă pe tranzacţiile financiare, care să ajute la ieşirea din criză. Taxa ar putea aduce venituri de 55 de miliarde de euro pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel