Irlanda, prima ţară din lume care va interzice fumatul în maşini
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
fumat masina
fumat masina

Irlanda ar putea deveni prima ţară din lume care va interzice fumatul în maşină, conform unor proiecte ale guvernului irlandez, relatează site-ul O revizuire a politicii fumatului, condusă de Dr. James Reilly. Ministrul Sănătăţii  din  Irlanda, este în favoarea reglementării acestui obicei, conform Irish Times.

Oficialii examinează două opţiuni: prima este de a interzice fumatul în maşini unde se află copii sub vârsa de 16 ani, iar cea de-a doua ar putea fi o interdicţe totală, în cazul în care prohibiţia limitată este dificilă.

Irlanda a fost prima ţară din lume care a interzis fumatul în baruri şi în localuri. Fumatul în taxi, în dube sau în maşini de serviciu a fost de asemenea interzis, deoarece sunt considerate spaţii de lucru.

Conor Faughnan, purtător de cuvânt al Irish Roadwatch, a afirmat că, logic, “următorul pas ar fi interzicerea fumatului în locuinţe”.

Norma Cronin, purtător de cuvânt al Societăţii Irlandeze împotriva Cancerului, a spus că, „spre deosebire de părinţii lor care pot alege dacă să se afle într-un mediu viciat sau nu, copiii au parte de puţine posibilităţi de a alege şi nu pot părăsi o maşină în care se află fum de ţigară, chiar daca vor asta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel