Data actualizării:
Data publicării:

Iranul avertizează Israelul: Dacă agresiunile nu se opresc, mâinile tuturor din regiune sunt pe trăgaci

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Iranul a avertizat Israelul cu privire la o escaladare a conflictului.

Israelul a anunțat că va rade Hamas de pe fața pământului. În contextul în care trupele Israelului sunt la granița cu Fâșia Gaza, Iranul avertizează că dacă Israelul nu pune capăt agresiunilor împotriva palestinienilor, alții din regiune sunt gata să acționeze, conform agenției de presă semi-oficială Fars, scrie Reuters.

”Dacă agresiunile nu se opresc, mâinile tuturor din regiune sunt pe trăgaci” a spus Hossein Amirabdollahian, ministrul de Externe al Iranului.

Citește și: Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, acord cu ministrul de Externe al Iranului, în Qatar: Hossein Amir-Abdollahian laudă o ”victorie istorică” împotriva Israelului

Israelul spune că așteaptă o decizie politică pentru a acționa. Vezi aici

Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a criticat Israelul: ”Reacția a depășit dreptul de auto-apărare, transformându-se într-o pedeapsă colectivă”, mai arată Reuters. Și China este de aceeași părere. Acţiunea Israelului în Gaza după atacul Hamas a depăşit ”domeniul autoapărării”, iar guvernul israelian trebuie să înceteze să-i mai ”pedepsească colectiv” pe locuitorii din Gaza, a declarat ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, la o întâlnire cu omologul său saudit Faisal bin Farhan. Această nedreptate istorică ar trebui să înceteze cât mai curând posibil, a adăugat ministrul.

De cealaltă parte, liderii UE susțin dreptul Israelului de a se apăra în conformitate cu dreptul internațional, conform aceleiași surse. 

”Uniunea Europeană condamnă în cei mai fermi termeni posibili Hamas și atacurile sale teroriste brutale și nediscriminatorii în Israel și deplânge profund pierderea de vieți omenești”, se arată în declarația Consiliului European, care reunește liderii celor 27 de țări membre ale blocului.

”Nu există nicio justificare pentru teroare. Subliniem cu tărie dreptul Israelului de a se apăra în conformitate cu dreptul umanitar și internațional în fața unor astfel de atacuri violente și nediscriminatorii”, a adăugat declarația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel