IRAK. După doi ani ISIS primește o lovitură dură
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Forțele armate irakiene au anunțat ieri că au reușit să rupă linia frontului la Mosul.

Pentru prima dată după doi ani de la capturarea orașului de către ISIS, forțele armate irakiene au reușit să intre în oraș, potrivit BBC. 

Un oficial irakian a declarat publicației că în urma operațiunii au pătruns la periferia orașului. Mai mult, nu au existat victime în rândul coaliției, deși mulți combatanți ISIS au fost uciși.

În operațiunea de eliberare a Mosulului sunt implicați peste 50.000 de soldați irakieni, luptători kurzi peshmerga și alte grupări sunnite.

Luni, prim-ministrul irakian Haider Al-Abadi a estimat că în Mosul ar fi între 3.000 și 5.000 de combatanți ISIS. Acesta a accentuat că pentru ei ”nu există cale de scăpare” și singura soluție pe care o au este ”să se predea sau să fie uciși”.

Mosulul este al doilea oraș ca importanță în Irak și ultimul mare bastion al ISIS din acest stat. Importanța lui este esențială deoarece orașul deține și importante zăcăminte de petrol. 

Inițial s-a estimat că eliberarea Mosulului ar putea dura câteva luni. Membri Statului Islamic refuză să se predea iar conform ultimelor informații folosesc civili pe post de scuturi umane pentru a fâna ofensiva armatei irakiene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel