Ipoteză pentru Mircea Badea. De ce unii români poartă masca sub nas
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mircea Badea
Mircea Badea
Mircea Badea a zis la emisiunea ”În gura presei” că nu-și explică de ce unii români poartă masca sub nas.

”Pe mine mă termină ăștia care poartă masca sub nas. Nu înțeleg de ce o poartă așa. Nu o mai purta și gata. De ce dracului o porți sub nas? Nu o mai purta, dă-o încolo. Că e oricum ca și când nu ai purta-o”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Românii care țin masca sub nas se tem de polițiști, nu de coronavirus

Una din explicații ar fi că românii care poartă masca sub nas se tem de pensați și, în caz că iese pensatul din tufiș, are timp să-l vadă și o ridică repede regulamentar. E mai ușor de făcut manevra, atunci când vezi polițistul, decât dacă ai avea masca pe mână, cum o poartă unii, sau dacă nu ai avea-o deloc. Omul care se teme de polițiști, dar nu de coronavirus, poate să-i explice ”omului legii” că i-a alunecat de pe nas, că tocmai ce și-o așeza mai bine, că tocmai ce-și suflase nasul și nu apucase să o ridice. Românul e inventiv. Se descurcă în explicații.

Sancţiuni contravenţionale, în valoare de 769.735 de lei

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 7 mai, 3.588 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 769.735 de lei.


De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmite, ieri, 5 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel