iPhone 12 nu se mai vinde în Franţa. Totul ar pleca de la radiaţiile emise de telefon
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Apple a suferit o lovitură importantă pe piaţa franceză. 

Decizia a fost luată în urma testelor efectuate de Agenţia Naţională de Frecvenţă, care monitorizează cantitatea de radiaţii emise de un dispozitiv care pot fi absorbite de corpul uman. Apple neagă, însă. 

Agenţia Naţională de Frecvenţă, care supraveghează frecvenţele radio, precum şi expunerea publicului la radiaţii electromagnetice, a impus guvernului francez să retragă de pe piaţă iPhone 12. Acest lucru se datorează cantităţii excesive de unde electromagnetice emise de telefon capabile să fie absorbite de corpul uman. În acelaşi timp Agenţia a cerut companiei Apple să rezolve cât mai rapid problemele acestui model.

Conform legislaţiei europene, un telefon, atunci când este ţinut în mână sau în buzunar, pentru a proteja corpul uman de absorbţia radiaţiilor trebuie să emita maxim 4W/Kg. Testele efectuate de Agenţia Franceză au constatat un nivel mediu de emisii de aproximativ 5,74 W/Kg.

Potrivit declaraţiei autorităţii franceze de reglementare, actualizările corective pentru iPhone 12 vor fi monitorizate de agenţie, iar în cazul în care nu funcţionează, Apple va trebui să recheme definitiv şi telefoanele vândute deja.

Cu toate acestea, compania Apple a contestat concluziile, susţinând că dispozitivul respectă toate normele care reglementează radiaţiile, scrie Rador. 

China spune că nu a interzis vânzarea de telefoane străine 

China nu a emis o interdicţie asupra folosirii mărcilor de telefoane străine, a anunţat miercuri Ministerul de Externe de la Beijing, ca răspuns la informaţiile din presă conform cărora unele agenţii guvernamentale şi firme au cerut angajaţilor să nu mai utilizeze la locul de muncă telefoane iPhone, transmite Reuters.

"China nu a emis legi, reglementări sau documente politice care interzic achiziţionarea şi folosirea mărcilor de telefoane străine, cum ar fi Apple", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mao Ning, când a fost întrebat despre informaţiile apărute în presă.

"Dar, recent, am observat creşterea gradului de mediatizare al incidentelor de securitate legate de telefoanele iPhone. Guvernul chinez acordă o importanţă semnificativă informaţiei şi securităţii cibernetice şi acordă tratament egal atât companiilor interne cât şi celor externe", a adăugat oficialul.

Luna aceasta, The Wall Street Journal a anunţat, citând surse din apropierea acestui dosar, că Beijingul a ordonat oficialilor din cadrul agenţiilor Guvernului central să nu mai utilizeze la lucru telefoane iPhone, precum şi dispozitive ale altor producători străini şi, de asemenea, le-a interzis să mai aducă astfel de dispozitive la birou.

Presupusa interdicţie coincide cu sporirea tensiunilor dintre Beijing şi Washington, şi indică creşterea dificultăţilor pentru Apple, care e puternic dependent de China pe segmentul creşterii veniturilor şi a producţiei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel