Ionuț Vulpescu: La Bulandra se trage cortina eternității peste două nume iubite ale teatrului românesc: Doru Ana și Romeo Pop. Dumnezeu să îi odihnească!
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 12 oct 2022, 22:15
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ionuț Vulpescu a transmis un mesaj, după moartea artiștilor Doru Ana și Romeo Pop.

Într-o postare pe Facebook, Ionuț Vulpescu a transmis un mesaj privitor la decesul artiștilor Doru Ana și Romeo Pop:

„La Bulandra se trage cortina eternității peste două nume iubite ale teatrului românesc: Doru Ana și Romeo Pop. Plecarea lor e o piesă pe care, din întâmplare, au trebuit să o joace împreună. O tragedie pentru public și pentru ce înseamnă fibra teatrului românesc. Doru Ana a fost, în rolul lui pământesc, un actor dedicat. Nimic nu l-ar fi împiedicat să urce pe scenă, nici măcar un diagnostic grav la inimă. A continuat să joace cu bucuria pe care o avea, nemăsurat, pentru studenții săi. Un profesor excepțional, un dascăl ideal, într-o profesie în care ești pierdut fără un mentor.

Romeo Pop a fost studentul lui Octavian Cotescu: actor de film, cu un debut răsunător în Porțile albastre ale orașului. A fost unul dintre fondatorii Teatrului Metropolis, acolo unde și-au găsit locul, pentru arta lor, generațiile tinere. În urma lui Doru Ana și a lui Romeo Pop rămâne o cultură: a dăruirii, a loialității pentru artele spectacolului, a vieții destinelor împrumutate de la personaje care le-au câștigat nemurirea. Însă astăzi îi vedem, pentru ultima dată, ca doi oameni legați prin viață și prin moarte de Bulandra. Dumnezeu să îi odihnească!“, a scris, pe Facebook, Inuț Vulpescu.

Reacții din lumea teatrului după moartea marelui actor Doru Ana

„Un om cu o caldura imensa. Cu un har de a povesti de nici filmele nu puteau reda. O voce care facea toti peretii facultatii sa vibreze. Un Trahanache veritabil. Un om. Un mare om. Drum bun, domn profesor!”, a postat Mihnea Niculescu.

Medeea Marinescu a transmis și ea cu regret că „Astazi, unul din profesorii mei de la clasa de actorie, a plecat intr-o stea. Actorul DORU ANA.Dumnezeu sa il odihneasca!”

„Ati plecat discret domn profesor ... Dumnezeu să vă odihnească în pace!” - Silviu Mircescu, al cărui profesor Doru Ana a fost.

Dana Hauer Viktor Mihailovici: „Dumnezeu sa-l ierte! Pot sa spun ca a fost unul dintre profesorii mei preferați care m-a susținut pana la capăt! un actor talentat alături de care am avut ocazia sa joc în Inima de tigan și sa ma îndrume în facultate!” (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?