Ionuț Stroe, despre creșterea tarifelor RCA: ASF are responsabilitatea să realizeze controale
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Facebook Ionuț Stroe
Foto: Facebook Ionuț Stroe
Pe fondul majorărilor RCA anunţate recent, Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL, spune că este important ca ASF să prezinte rapid o serie de măsuri concrete pentru ca situația să rămână sub control. 

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară trebuie să întreprindă controale, să ia măsuri și să dea sancțiuni în cazul în care companiile de asigurare au majorat fără motiv prețurile RCA, a scris purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, pe profilul personal de Facebook: "Românii trebuie să fie protejați de eventuale creșteri nejustificate ale prețurilor la RCA. Este important ca ASF să prezinte rapid o analiză a situației, dar și o serie de măsuri concrete, pentru a ne putea asigura că situația va rămâne sub control. Dacă vor exista companii de asigurare care vor specula piața și vor practica tarife exagerate, ASF are responsabilitatea să realizeze controale, să dispună măsuri și să aplice sancțiuni. Același lucru și pentru eventuale fraude care se practică în piață și pentru nerespectarea prevederilor de către asiguratori, prin întârzieri excesive la plata despăgubirilor. Subiectul este unul cât se poate de serios, iar noi ne dorim să fie tratat într-o manieră profesionistă, într-un cadru argumentat, cu toate datele pe masă. Văd voci în spațiul public care aleg calea populismului și care se joacă cu termeni precum faliment sau insolvență. Prioritatea principală trebuie să rămână protejarea populației, nu goana după voturi". 

Tarifele la RCA ar putea fi plafonate

Amintim că, potrivit raportului din februarie publicat de ASF, comparativ cu cel din august 2022, tarifele de referinţă pentru RCA cresc în medie cu 16,28%.

Astfel, pentru autovehicule sub 1200 cmc, tariful mediu de referinţă va fi de 1.210 lei (1.027 lei în august 2022), între 1201 şi 1400 cmc de 1.262 lei (1.069 lei anterior), pentru 1401-1600 cmc de 1.417 lei (1.221 lei în august 2022), 1601-1800 cmc de 1.541 lei (1.330 lei anterior) şi între 1801-2000 cmc de 1.646 lei (1.446 lei anterior).

De asemenea, ASF precizează că la categoriile cu motorizări până în 2000 cmc, inclusiv, se încadrează 90% din automobilele asigurate RCA şi înregistrate pe persoană fizică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel