Ionuț Vulpescu: TVA redus la 5% la manuale, ziare, reviste și unele bilete
Autor: Roxana Neagu | Publicat pe: 12 mai 2015, 20:20
WhatsApp
Deputatul Ionuț Vulpescu, ministru al Culturii, a depus la Codul Fiscal un amendament prin care TVA va fi redus la 5% la cărți, manuale școlare, reviste, ziare, bilete pentru accesul la castele, muzee și nu numai. 

"Ministrul Culturii, deputatul Ionuț Vulpescu, a depus marți, 12 mai, la Camera Deputaților, un amendament la Codul Fiscal prin care TVA se va reduce la 5% pentru cărți, manuale școlare, reviste, ziare, bilete pentru accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură și arheologice, grădini zoologice și botanice, târguri, expoziții și evenimente culturale, evenimente sportive și cinematografe", este anunțul Ministerului Culturii.

Ionuț Vulpescu a declarat că "Având spațiul fiscal necesar, am considerat că este posibilă extinderea măsurii reducerii TVA la 5% și pentru alte categorii de bunuri și servicii culturale, nu doar pentru cărți, așa cum am anunțat inițial. Îmi doresc ca prin reducerea prețurilor nu doar la cărți, ci și la biletele de acces la monumente și muzee, să contribui la democratizarea accesului la cultură, prohibit pentru mulți din motive economice. Sper ca interesul pentru participarea la evenimentele culturale să crească, să asigurăm astfel în special tinerei generații o deschidere mai mare către o cultură de calitate". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?