Data publicării:

Iohannis, vizită la Budapesta. Bogdan Chirieac a spus care este, de fapt, motivul din spatele acestei deplasări

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Presidency.ro
Foto Presidency.ro
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre vizita pe care Klaus Iohannis ar urma să o facă la Budapesta.

Potrivit Antena 3 CNN, președintele Klaus Iohannis ar urma să întreprindă în această toamnă o vizită la Budapesta, unde se va întâlni cel mai probabil cu președintele Ungariei, Katalin Novak.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la același post de televiziune și a spus care este motivul din spatele aceste deplasări a lui Klaus Iohannis la Budapesta.

„Eu cred că este o vizită de lucru, cu un interes evident de politică externă, fiindcă Ungaria nu e, totuși, o destinație de vacanță, ca să îl suspectăm pe domnul președinte că merge în vacanță.

Cred că e o vizită de lucru și ține de faptul că Ungaria va deține președinția rotativă e Uniunii Europene anul viitor și este important să nu ne blocheze la Schengen. De altfel, spre cinstea ei, Budapesta nu ne-a blocat niciodată. Nici în NATO, nici la admiterea în Uniunea Europeană, nici la admiterea în Spațiul Schengen, în ciuda controverselor care au existat între cele două state. Ăsta este adevărul. Ungaria nu ne-a făcut niciodată probleme, din acest punct de vedere, pe plan internațional.

Faptul că se vede domnul  Iohannis cu doamna Katalin Novak, președintele Ungariei care a mai fost în România de nenumărate ori și care a avut și declarații controversate, eu cred că e un fapt profund pozitiv“, a spus, la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel