Iohannis și cel mai bun premier. SONDAJUL momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Pentru că suntem la momentul bilanțului, DCNews a lansat un sondaj pentru a afla care este, în opinia cititorilor, cel mai bun premier din mandatul lui Klaus Iohannis.

Funcţia de premier în mandatul lui Klaus Iohannis a fost ocupată de Victor Ponta, Dacian Cioloş, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă. Victor Ponta şi-a dat demisia în noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv, în care zeci de persoane şi-au pierdut viaţa. Demisia sa a fost grăbită şi de românii ieşiţi în stradă să protesteze împotriva clasei politice guvernante. Pe fondul demisiei lui Ponta din fruntea Executivului, preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Dacian Cioloş pentru a forma un nou cabinet, un executiv format din tehnocraţi. 

A urmat Sorin Grindeanu în funcţia de premier. După șase luni, Guvernul Grindeanu a fost demis prin moţiune de cenzură și înlocuit cu Guvernul Tudose, care a avut în mare parte aceeași componență ca cea a fostului prim-ministru. Guvernul condus de Mihai Tudose a fost în funcţie aproape şapte luni, după ce a fost învestit pe 29 iunie 2017.

Ulterior, s-a înregistrat o premieră: Viorica Dăncilă a devenit prima femeie aleasă în funcţia de prim-ministru al României.

Ce au decis cititorii DCNews

În urma voturilor înregistrate ca urmare a întrebării „Care este cel mai bun premier din mandatul lui Iohannis?", TOPUL arată astfel:

Dăncilă: 20.79%

Ponta: 24,39%

Cioloș: 20,99%

Tudose: 7,01%

Grindeanu: 4,70%

(w670)

VEZI ȘI: EXCLUSIV Badea, Pătraru, Banciu, confruntarea anului. Cine a câștigat

VEZI ȘI: EXCLUSIV TOP 2018. MARELE eveniment politic al anului. Românii au decis


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel