Iohannis, mesaj FERM: Sunt DECIS! Se SCHIMBĂ TOTUL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj ferm. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la finalul ședinței de la Palatul Cotroceni cu privire la măsurile de gestionare a pandemiei de coronavirus, că a cerut Ministerului Sănătății și experților o analiză a contractelor de service și mentenanță a aparaturii și echipamentelor din spitalele publice.

”Am discutat despre zona echipamentelor medicale și rețelelor de electricitate din spitalele publice. Am abordat modul lor de întreținere. Specialiștii au prezentat o evaluare națională a infrastructurii rețelelor de gaze din secțiile ATI din spitalele publice, secții care sunt suprasolicitate din cauza numărului mare de cazuri severe de COVID-19 pe care trebuie să le gestioneze.

Mi-a fost prezentată inclusiv o analiză a disfuncționalităților și defecțiunilor care pot apărea pe perioada de funcționare a acestor aparate, cu exemple punctuale de la nivelul diferitelor spitale din țară care au secții sau compartimente de Terapie Intensivă.

Pentru a avea o imagine cât mai corectă asupra situației la zi, am solicitat Ministerului Sănătății și experților o analiză a contractelor de service și mentenanță pentru echipamentele și aparatura medicală din dotarea spitalelor publice. Este evident că, în condițiile asigurării necesarului de medicamente, materiale sanitare și a acoperirii cheltuielilor salariale, fondurile pentru service-ul și mentenanța aparaturii sunt masiv subdimensionate și adeseori insuficiente”, a declarat Klaus Iohannis.

"Sunt decis!"

„Tocmai pentru că ne-am lovit de atât de multe probleme, se lucrează de câteva săptămâni bune la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi și reglementări clare. Împreună cu Guvernul, sunt decis să facem ceea ce nu s-a realizat, de fapt, în România după 1989, adică să reconstruim tot sistemul sanitar din temelii. Va fi un efort de lungă durată, care însă nu mai poate fi amânat și care trebuie să demareze imediat ce în Parlament vom avea o nouă majoritate, responsabilă și deplin angajată în slujba binelui românilor”, a încheiat președintele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel