Iohannis, în Washington Post: Urmează schimbări profunde în România
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 17 noi 2014, 22:36
WhatsApp
Urmează schimbări importante în România după alegerea în funcția de președinte a etnicului german Klaus Iohannis, care susține că victoria lui semnalează relații mai solide cu Vestul și o mai puternică stabilitate în Europa de Est, scrie Washington Post .

Victoria profesorului de fizică reprezintă o victorie a tinerilor, a generației post-comuniste, care a călătorit mult și care își primește știrile și viziunile de pe rețelele sociale, scriu jurnaliștii americani.

Articolul amintește și de situația din Diaspora, care a revoltat o mare parte a românilor. "Tabloul cu mii de români, mulți dintre ei forțați să plece din țară pentru un salariu decent, care au stat la coadă ore întregi pentru a vota și nereușind s-o facă, a atins o coardă sensibilă", notează WP, care preia un articol al AP.

"Niciodată nu mai trebuie să se permită umilirea românilor care vor să voteze", a declarat Iohannis pentru AP.

Fostul edil a promis să răspundă dorinței românilor de a avea o viață liniștită, lipsită de conflictele permanente între președintele Traian Băsescu și Victor Ponta, scriu americanii.

Klaus Iohannis a precizat că va aduce în mod sigur "mai multe asigurări și o mai puternică stabilitate în regiune". El a promis să atace corupția endemică, să garanteze independența justiției și să nu permită adoptarea unei legi care să amnistieze persoanele condamnate pentru corupție.

Alegeri prezidențiale în presa străină. Cum comentează rezultatul surprinzător

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?