Iohannis, în SUA. Chirieac: Sunt bucuros dacă este primit şi într-o debara la Casa Albă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Emmanuel Macron a avut parte de o primire spectaculoasă la Casa Albă, lucru care nu s-a întâmplat şi la vizita lui Klaus Iohannis.  

De ce a existat această diferenţă de protocol între cele două prezenţe la Casa Albă a explicat analistul politic Bogdan Chirieac:

"Nu a fost acelaşi fast care s-a întâmplat în timpul vizitei preşedintelui Macron. În acelaşi timp, eu sunt bucuros dacă preşedintele României este primit de preşedintele Americii chiar şi într-o debara de la Casa Albă! E o mare diferenţă între Franţa şi România. Sigur că în baza dreptului internaţional şi a valorilor lumii occidentale toţi suntem egali... dar unii sunt mai egali decât alţii!" a spus Chirieac la România Tv.

"Într-un fel e interesul american pentru Franţa şi într-un fel e pentru România. În Franţa sau în Germania, unde procurorul general a afost dat afară pentru o declaraţie politică, departamentul de stat nu a dat un comunicat în care să-şi fi exprimat îngrijorarea că statul de drept e în pericol. E vorba de alte relaţii. Vorbeşti cu alt stat. Sigur că preşedintele Iohannis a fost primit deja peste protocol în grădina cu trandafiri "Rose Garden", pe undeva şi angajamentul României de a cumpăra rachete Patriot cu 4 miliarde de dolari sunt convins că a contat pentru această întâlnire, dar mai mult nu. E bine că preşedintele României, indiferent cum se numeşte el, a fost primit de preşedintele Americii, indiferent cum se numeşte el. Şi asta s-a întâmplat, după cum foarte bine ştiţi, anul trecut. Dacă în acest mandat al preşedintelui Americii mai are loc o întâlnire a unui preşedinte al României cu domnul Trump am putea fi mulţumiţi. Dar România nu e Franţa." a mai precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, însoţit de Prima Doamnă Melania Trump, i-a primit, în aprilie, la Casa Albă cu 21 de salve de tun pe omologul său francez, Emmanuel Macron, şi soţia sa, Brigitte

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit pe 9 iunie 2017, în ultima zi a vizitei în SUA, la Casa Albă, cu preşedintele SUA Donald Trump, unde au avut discuţii care au durat 45 de minute.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel