Data actualizării:
Data publicării:

Iohannis: Când începe vaccinarea anti-COVID-19 pentru populația generală

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
În cadrul declarațiilor de presă, președintele Iohannis a vorbit despre vaccinarea anti-COVID-19.

În cadrul declarațiilor de presă de la Institutul Cantacuzino, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre campania de vaccinare: 

„Am discutat cu toți cei implicați, procedurile, felul cum se transportă. Totul este organizat. Lucrurile vor funcționa și imediat după Crăciun vom intra direct în campania de vaccinare. Însă, repet câteva lucruri despre cum va fi această campanie.

Dozele nu vin toate deodată. Acestea vin în tranșe. Prima dată vine o tranșă mai mică, simbolică, de 10.000 de doze care va fi administrată imediat, în acest an. Începând in ianuarie vin doze mai mari, noi credem că, cel puțin 100.000 de doze pe săptămână, sau mai mult. În prima etapă va fi vaccinat tot personalul medical, în a doua etapă va fi vaccinat personalul esențiale, iar în martie-aprilie-mai, va fi vaccinată populația generală.

Important de știut, vaccinarea este voluntară, nu-i nimeni obligat. Noi recomandăm tuturor să se vaccineze. Această vaccinare este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin. Toate sunt foarte bune, toate sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene, toate sunt eficiente, toate sunt sigure. În acest fel vom putea, dacă mergem la vaccinare, până în vară să scăpăm de această pandemie.

Până atunci, trebuie să avem grijă și să respectăm restricțiile.“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel