Iohannis, ANUNȚUL SERII. LISTA COMPLETĂ a măsurilor. Orban: Se APLICĂ de LUNI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Klaus Iohannis a făcut anunțul serii, în ședința de Guvern. Lista măsurilor propuse spre aprobare.

"Sunt necesare măsuri ferme. Măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan naţional.

Școlile să treacă toate în online.

Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot pe unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise seara, cel puțin la ora 21:00.

Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată.

Petrecerile, și cele publice și cele private, trebuie interzise.

Târgurile și piețele trebuie închise.

Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau exterior. Portul măștii trebuie generalizat și trebuie să fie obligatoriu.

Firmele și autoritățile trebuie obligatoriu să-și decaleze programul de funcționare astfel încât și transportul public să funcționeze cu o încărcare mult mai mică, permițând distanțarea suficientă între persoane", a declarat Klaus Iohannis. 

Ce a spus Ludovic Orban. 

Premierul Ludovic Orban a declarat că măsurile suplimentare pentru controlul pandemiei de COVID-19, anunţate de preşedintele Klaus Iohannis în deschiderea şedinţei de Guvern, vor fi aplicate de luni.

"Măsurile prezentate de domnul preşedinte trebuie transpuse în hotărârea de guvern privind starea de alertă, în baza Legii 55 şi a actelor normative. Solicit ca să fie pregătite propunerile de modificare ce trebuie să treacă prin Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, să fie adoptate de Guvern. Domnule preşedinte, putem să luăm deciziile şi aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni, pentru că trebuie să parcurgem toate procedurile legale de modificare a hotărârii de guvern. Într-un fel este şi bine ca să fie cunoscute mai înainte de a intra în vigoare.

Este fundamental ca instituţiile să fie un exemplu şi să fie mobilizate la maxim în aplicarea acestor reglementări", a afirmat Ludovic Orban, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, prezidate de şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel