Mediere Guvern - BNR. Klaus Iohannis: S-a mers prea DEPARTE!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Preşedintele Ionahhis a decis să se implice în disputele pe tema inflaţiei şi a atacurilor la adresa BNR.

Preşedintele a declarat luni că va chema la mediere Guvernul şi BNR-ul pentru a lămuri problemele apărute.

"Este posibil ca anumite abordări ale Cotroceniului şi ale BNR-ului să semene. Asta dintr-un motiv simplu: suntem oameni care înţelegem legile economiei şi de o parte şi de alta şi vedem ce se întâmplă în economia românească. Acea abordare de a arunca în curtea BNR-ului inflaţia sau creşterea dobânzilor este una fundamental greşită şi nu va rezolva absolut nimic. Politicile discutabile ale guvernelor PSD şi în domeniul salarizării şi în domeniul economic şi în domeniul fiscal au dus la aceste nelinişti în piaţă şi au dus la creşterea inflaţiei şi a dobânzilor. Deci, problema poate fi rezolvată, însă numai printr-o abordare responsabilă, prin politici guvernamentale sustenabile." a declarat preşedintele într-o conferinţă de presă ad-hoc, el fiind la plimbare cu bicicleta în Herăstrău. 

"Suntem într-o situaţie care poate fi corectată, dar dacă mai stăm mult ea va duce la dezechilibre care se vor perpetua în timp. Din cauza acestor chestiuni care mie mi se par foarte serioase, această animozitate între Guvern şi BNR este profund dăunătoare, am decis să încerc o mediere între Guvern şi BNR, iar în zilele următoare îi voi invita şi pe unii şi pe alţii la Cotroceni ca să vedem unde sunt de fapt problemele."

"Mi se pare că s-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente în ultima vreme. Îi voi chema la mediere. Instituţional este vorba despre Guvern şi BNR. Sper să ajungem la un numitor comun." a spus preşedintele Klaus Iohannis.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel